Zelfs Art werd chagrijnig van zulke waardeloze prestaties

Elke week, vlak na de aflevering, loodst Martine de Jong ons langs de verdachtmakingen, de zijsporen en de mogelijke mollen in haar recap van Wie is de Mol? Vandaag: aflevering 7.

(Heeft u de aflevering nog niet gezien: onderstaand stuk kan spoilers bevatten.)

null Beeld NPO
Beeld NPO

In Wie is de Mol zijn nu vijf kandidaten over en het einde begint in zicht te komen. Wat weten we inmiddels al over de Mol? Dat hij groter is dan Art, dat hij succesvol de pot leeg heeft weten te houden, welke letters hij in zijn naam heeft en dat niemand hem voldoende vertrouwt voor bondjes of onderhandelingen. Zelfs niet als hij de zwarte vrijstelling heeft.

Goed, alles staat dus nog open. Laten we kijken wat er deze aflevering allemaal gebeurde. Het gat dat Cécile vorige week sloeg met haar vertrek diende onmiddellijk te worden opgevuld met goede smaak. Goede muzieksmaak bijvoorbeeld, want ze bleek ook de dj te zijn van het gezelschap en was blijkbaar verantwoordelijk voor alle ABBA en Anita Meijer die door de bus schalde.

Rop vond dat hij de dj moest zijn, want zijn mp3-speler had de meeste muziek. Zélfs Tame Impala en The Beatles, ik bedoel maar, er is dus wel degelijk meer dan The Cure.

null Beeld NPO
Beeld NPO

Spook-resort

Voor de eerste opdracht werden ze afgeleverd bij het verlaten spook-resort 'The Sand Castle', een griezelige en verlaten plek waar hun koffers per ongeluk waren ingecheckt. Een slordige productiefout, die zorgde voor een rommelige zoektocht op het terrein. Via camera's in een control room konden ze zien hoe ze werden opgejaagd door de geesten van drie piccolo's.

Er gebeurden een paar verdachte dingen tijdens deze opdracht: Annemieke bleef het langst op de sleutelpositie hangen (maar verzaakte toch te zien dat de locaties gewoon bij de webcambeelden vermeld stonden), Klaas loog over wat zijn koffer was, Klaas bleef akelig lang weg en alleen Tim vond uiteindelijk zijn koffer. Toch nog €300,- in de pot, al was het me als kijker volstrekt onduidelijk hoe de kandidaten uiteindelijk ingerekend werden door de piccolo's.

De kandidaten presteerden weer zo waardeloos dat zelfs Art er chagrijnig van werd. Voor straf monteerde hij wat shots in het programma van afschuwelijke dieren die ik nooit meer van mijn netvlies afkrijg. Bedankt, Art.

De volgende morgen speelden ze een spannend kwartetspel, waarbij Klaas de zwarte vrijstelling bij elkaar grabbelde en Annemieke zo ongeveer de rest. Met de voortreffelijke buit van maar liefst zes jokers en een vrijstelling had ze genoeg munitie om in de finale te komen (tenzij er nog een zwarte vrijstelling boven komt drijven volgende week, maar zo chagrijnig is Art vast ook weer niet). Met het spel speelden ze ook nog €1000 uit de pot, wat de stand voor deze aflevering op -€700 zette. Laat Art het maar niet horen.

null Beeld NPO
Beeld NPO
null Beeld NPO
Beeld NPO

's Middags werden ze ingezet als horecapersoneel in restaurant Molino. Of nou ja, restaurant, ze hadden clandestien wat tafeltjes neergezet en Art had een menukaart samengesteld met gerechten uit de buurt. Die konden Klaas en Tim dan gaan halen op de fiets bij de plaatselijke restaurantjes. Wat daar precies misging is moeilijk te zeggen, want het leken toch vooral de Dominicaanse uitbaters te zijn die niet vooruit te branden waren. Klaas moest zo lang wachten dat hij zijn ergernis uitte door in het eten te spugen. Arme klanten, niet alleen zag hun eten eruit als kots, dat was het technisch gezien ook.

Ondanks al het wachten en spugen en zweten liep de opdracht verder op rolletjes: ze verdienden maar liefst €1060 voor de pot! Helaas voor Rop moest hij na het maken van de test naar huis en hij had nog niet eens op een paard gereden! De grote vraag is dan ook: wie is volgende week de dj?

null Beeld NPO
Beeld NPO
null Beeld NPO
Beeld NPO
null Beeld NPO
Beeld NPO
Meer over