'Zelf beleg ik al jaren niet meer'

oor mijn bijdrage aan 'Vdie brochures van LegioLease heb ik eind jaren negentig meer dan een miljoen gulden gekregen. Heel veel geld ja, maar niet alleen daarom zou ik het vandaag, onder dezelfde omstandigheden, weer doen....

Ik vind 'beleggersactivist' op zich wel een prettige geuzennaam, maar het dekt de lading niet. Ik word ook veel ingehuurd door ondernemingsraden en schuldeisers om uit te zoeken waar het bij een bedrijf is misgegaan en wie aansprakelijk gesteld kan worden. Dat kost ze gemiddeld een kleine driehonderd euro per uur.

Ik werk zo'n 45 uur per week, waarvan maar een beperkt deel declarabel. De drie zaken tegen Ahold's Cees van der Hoeven voer ik bijvoorbeeld puur voor mezelf en SOBI. Wat er bij Ahold is gebeurd, is gewoon kwaadaardig.

Zelf beleg ik al jaren niet meer. In de eerste plaats omdat dat in mijn werk tot conflicterende situaties kan leiden. Door mijn werk zie en hoor ik natuurlijk ook veel en ik zou het moreel laakbaar vinden daar op de een of andere manier van te profiteren. Ik stel nu eenmaal hogere eisen aan mezelf dan aan mijn omgeving. Of klinkt dat pedant? Ten tweede heb ik weinig vertrouwen in de meeste beleggingsvormen. Schandalig hoe de banken oude vrouwtjes obligaties aansmeren, terwijl ze weten dat de rente straks omhoog gaat.

Of ik rijk ben of niet gaat niemand wat aan. Houd het er maar op dat ik een rijk leven heb. Ik woon en werk met veel plezier aan de Vecht. Ik ontspan door hard te lopen en te tuinieren; niet bepaald geldverslindende hobby's. Verder eet ik graag buiten de deur, maar daarin heb ik een wat eigenaardige volgorde van prioriteiten. Bovenaan staat dat ik absoluut niet op de tocht wil zitten. Op de tweede plaats staat de kwaliteit van de stoelen, gevolgd door de ambiance en pas dan het eten. Als een gids melding maakt van slechte stoelen, kunnen ze nog zo lekker koken, maar ik blijf thuis.

Meer over