NieuwsMexico

Zeker vijf doden en schade na aardbeving in Mexico

Een zware aardbeving met een kracht van 7.4 in Mexico heeft vooral de zuidelijke kustregio Oaxaca getroffen. Uit het gebied komen meldingen van doden en schade. Er zitten zeker vijftien personen vast onder een ingestort gebouw, aldus de autoriteiten.

Schade na de aardbeving in Oaxaca.Beeld EPA

Zeker vijf mensen kwamen door de aardbeving om het leven. Het natuurgeweld veroorzaakte ook een brand in de grootste olieraffinaderij van het land. Op beelden op sociale media is te zien dat een kliniek en andere gebouwen in de buurt van het epicentrum in Oaxaca zwaar beschadigd raakten.

Meerdere ziekenhuizen in Oaxaca hebben schade opgelopen, meldde gouverneur Alejandro Murat aan Radio Fórmula, waarvan twee die coronapatiënten behandelden. In de nederzetting Santa Catarina Xanaguia, vlak bij het epicentrum, zijn mensen vast komen te zitten door ingestorte huizen en landverschuivingen, aldus een overheidsfunctionaris.

Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers van de aardbeving zal oplopen. Een aantal dorpen met bevingsschade in het gebied zijn nog niet bereikt door reddingswerkers. Meerdere wegen in de bergachtige regio zijn onbegaanbaar geworden.

De beving vond plaats op 26 kilometer diepte. De schok was in de hoofdstad Mexico-Stad te voelen, ruim 700 kilometer verderop. Daar renden inwoners de straat op. Twee mensen in de hoofdstad raakten gewond door de schokken en zeker dertig gebouwen liepen schade op.

Nog geen drie jaar geleden stierven in Mexico ruim 350 doden door een aardbeving met een kracht van 7.1. In 1985 kwamen in Mexico-Stad en omgeving duizenden mensen om het leven door een aardbeving.

Meer over