Zeker 52 doden en 73 gewonden bij busongeluk in Afghanistan

Bij een busongeluk in Afghanistan zijn zondag zeker 52 mensen om het leven gekomen. Nog eens 73 mensen raakten gewond toen twee bussen en een tankwagen op elkaar botsten en een grote explosie volgde.

Kunduz Beeld anp
KunduzBeeld anp

Het is voor Afghaanse begrippen, waar de wegen zeer gevaarlijk zijn, een groot ongeluk. Volgens de provinciale verkeersambtenaar was het ongeluk het gevolg van 'gevaarlijk rijgedrag', zegt hij tegen persbureau AP.

De bussen reden achter elkaar toen ze in botsing kwamen met een tankwagen, die vanuit de andere richting kwam. Volgens de Afghaanse politie vlogen alle drie de voertuigen na de aanrijding in brand.

De tankwagen was volgens de gouverneur van de provincie Ghazni gevuld met brandstof. Op Twitter zijn foto's te zien met grote zwarte rookwolken die opstijgen uit een gekanteld voertuig.

Het ongeluk gebeurde op de hoofdweg tussen Kabul en Kandaha in de provincie Ghazni. Het leger wist enkele van de 125 passagiers te redden. Veel gewonden zijn er volgens de provinciegouverneur slecht aan toe.

Meer over