Zeilers VS sturen Britten naar huis

Team Dennis Connor (uit de VS) en Victory Challenge (Zweden) hebben voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Auckland hun best of seven-wedstrijden gewonnen in de kwartfinales van de Louis Vuitton Cup....

Van onze verslaggever

Het Amerikaanse team versloeg maandagnacht met 4-1 de Britse deelnemer GBR Challenge, die daardoor werd uitgeschakeld. Voor Le Défi Arreva is het zeiltoernooi ook voorbij; het Franse team werd met dezelfde cijfers opzij gezet door de Zweden.

Team Dennis Connor en Victory Challenge gaan door naar de zogenoemde herkansing van de kwartfinale. Daaraan moeten ook Prada Challenge (Italië) en OneWorld Challenge (VS) deelnemen. Prada verloor met 4-0 van het Zwitserse team Alinghi. OneWorld ging eveneens met vier nederlagen op rij ten onder tegen Oracle BMW Racing (VS).

De teams die de komende herkansingswedstrijden verliezen, zijn ook uitgeschakeld. De winnaars gaan door naar de halve finale, waarin ze tegen elkaar zullen zeilen. De andere halve finale gaat tussen Alinghi en Oracle, die zich door hun zeges in de kwartfinales direct plaatsten. De bemanning die de Louis Vuitton Cup wint, mag het in februari opnemen tegen Team Nieuw-Zeeland om de America's Cup.

Meer over