Zegevierend Arsenal evenaart record

Arsenal heeft een record genaard door voor de 29ste keer dit seizoen ongeslagen te blijven in de Premier League. De ploeg versloeg op eigen veld Bolton Wanderers (2-1) en heeft dit seizoen nog geen nederlaag geleden....

De Londense formatie kwam daarmee op gelijke hoogte met Leeds United (1973-1974) en Liverpool (1987-1988). Die formaties bleven destijds ook vanaf de seizoenstart 29 wedstrijden ongeslagen. 'Ik wil mijn spelers complimenteren', sprak Arsenalcoach Wenger. 'Wat zij gedaan hebben, is verbazingwekkend en fantastisch. Ze verdienen veel lof.'

Arsenal verdedigde de koppositiein de Premier League met succes. Toch wist de formatie het gat met de concurrentie niet te vergroten, aangezien Chelsea (tweede), Manchester United (derde) en Liverpool (vierde) ook zegevierden. Arsenal heeft nu 73 punten, Chelsea staat negen punten achter, United sprokkelde tot nu toe 61 punten bij elkaar.

Ondanks de overwinningen kende de topvier allerminst een gemakkelijke middag. Bij het duel Liverpool -Wolverhampton was de reguliere speeltijd bijna verstreken, toen verdediger Hyppia het enige doelpunt maakte. Ook Manchester United stelde de zege pas in de slotfase veilig.

De formatie van Ruud van Nistelrooij kwam tegen Tottenham Hotspur weliswaar in de 30ste minuut op voorsprong (magnifiek hakje Giggs), maar kon daarna niet doordrukken. Pas minuut voor tijd werd de Tottenhamdoelman voor de tweede maal gepasseerd (schot Ronaldo). Die bevrijdende treffer kreeg direct een vervolg: invaller Bellion tekende voor de 3-0.

Arsenal boekte een nipte overwinning op middenmoter Bolton Wanderers. Dennis Bergkamp had een belangrijk aandeel in de openingstreffer van Pires en maakte vervolgens in de 24ste minuut het tweede doelpunt voor de Londenaren. Vlak voor rust kwamen de gasten op 2-1, dankzij Campos. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

De Romeinse voetbalderby tussen Lazio Roma en AS Roma is gisteren gestaakt. Er stegen op dat moment rookwolken op uit een van de toegangspoorten. Buiten het stadion waren ongeregeldheden uitgebroken nadat het gerucht was rond gaan zingen dat een jeugdige fan door een politieauto was aangereden.

Het stadion van Lazio, de club van international Jaap Stam, was met zeventigduizend toeschouwers uitverkocht. AS Roma werd door twintigduizend fans gesteund. Het was de eerste keer in 122 onderlinge wedstrijden dat het duel tussen de twee Romeinse clubs het einde niet haalde. De stand was na tien minuten in de tweede helft nog 0-0.

Kort na de pauze kwam een supporter het veld oplopen, die de spelers kennelijk met een slechte boodschap confronteerde. Na een een half uur besloot arbiter Rosetti het duel af te blazen.

Meer over