Zege Vitesse dankzij late goal invaller Mbamba

Slecht spelen en toch winnen. Dat deed Vitesse woensdagavond in de morrende Gelredome tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Ronald Koeman zegevierde met 1-0 in een bedroevende wedstrijd....

Van onze sportredactie

Grote afwezige bij de thuisploeg was Babangida. De snelle vleugelspits heeft het voorlopig bij Koeman verbruid. Vitesse speelde zeer stroef in de eerste helft. De thuisclub wist zich geen raad met de behoudende speelwijze van FC Groningen, dat met liefst vijf man het middenveld bevolkte.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg bleef zich 'blind' vastlopen in de Groningse verdedigingsmuur. 'We willen voetbal zien', en 'Werken voor je geld', joelde de boze Vitesse-aanhang. Groningen leek zeker van het eerste punt in een uitwedstrijd, maar zag in de slotfase Mbamba over het hoofd. Uit een indraaiende voorzet van Martel tikte de achttienjarige Afrikaan van dichtbij in: 1-0.

NAC is er in het restant van het eerder gestaakte duel tegen Willem II in geslaagd alsnog een gelijkspel (1-1) uit het vuur te slepen. Al in de eerste minuut na de hervatting wiste Stewart de 1-0 achterstand van het scorebord. Er waren geen toeschouwers in het stadion. Zelden zal het daarom in een eredivisiewedstrijd zo stil zijn geweest na een treffer.

De wedstrijd werd enkele weken geleden geschorst nadat toeschouwers Willem II-doelman De Vlieger met golfballetjes en mobiele telefoons hadden bekogeld. Op dat moment leidde Willem II met 1-0 door een treffer van de Caluwé.

Meer over