Zaterdag

Van Lamsweerde en Matadin maken clip Lady GaGa

De dichtregels van Rilke komen goed in beeld. Ze staan op de linkerarm van stijlicoon en zangeres Lady Gaga getatoeëerd. Lady Gaga werd voor haar nieuwe videoclip Nymph gefilmd door het Nederlandse fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Het wereldberoemde duo verzorgde tientallen campagnes voor modehuizen als Yves Saint Laurent, Gucci en Viktor & Rolf. In de videoclip is Lady Gaga te zien in een jurk van de Turkse mode-ontwerper Hussein Chalayan.

Waar heeft de Wereld het over?

Duitsland #Wired

Na edities in Groot-Brittannië en Italië is het Amerikaanse technologietijdschrift Wired voor het eerst ook in een Duitse versie verkrijgbaar. Het magazine verscheen gisteren als bijlage in mannenblad GQ (Gentlemen's Quarterly). Mocht het experiment een succes blijken, dan wacht mogelijk een maandelijkse variant op eigen benen. Veel fans vragen zich echter af waarom gekozen is voor tijdschrift GQ. Sinds wanneer is Wired alleen bedoeld voor mannen?

'Waarom wilde iemand mijn huis opblazen? Je kunt toch ook een brief aan de redactie schrijven?'

De Amerikaanse documentairemaker en schrijver Michael Moore vertelt in zijn nieuwe boek Here Comes Trouble over de dreigementen die hij ontving na het verschijnen van de documentaires Bowling for Columbine (2002) en Fahrenheit 9/11 (2004). Voor Bowling for Columbine, waarin Moore kritiek levert op de vorige Amerikaanse president, George W. Bush, won Moore de Oscar voor beste documentaire. Here Comes Trouble verschijnt 13 september in de Verenigde Staten.

ANTWOORDEN van de QUIZ UIT INTERMEZZO van 20 augustus

1 a. Mentawai (2. Sumatra), b. Huaorani (1. Ecuador), c. Mursi (4. Ethiopië), d. Taberma (3. Togo)

2 Charleroi

3 I 'Ndrangheta, II Camorra, III Cosa Nostra, IV Sacra Corona Unita

4 Groningen

5 Met de lift

6 Boney M, Elton John, Simple Minds, U2

7 Louis Lehman

8 Schoenenzaak

9 Bibbeltje, ook wel Wibbly Pig

10 B. Jimmy Choo

11 Jopie Huisman

undefined

Meer over