Zaterdag

Steve Carell (the office) in romantische komedie

Steve Carell gaat in de film Seeking a Friend for the End of the World spelen. Actrice Keira Knightley neemt naar alle waarschijnlijkheid de vrouwelijke hoofdrol op zich. In de film zal de aarde vernietigd worden door een asteroïde. Carell speelt een man die ineens alleen is als zijn vrouw in paniek haar spullen pakt en vertrekt. Hij hoort dat zijn jeugdliefde bij hem wil zijn als de wereld vergaat en reist samen met zijn buurvrouw (Knightley) naar haar toe. De film is het regiedebuut van Lorene Scafaria, die ook het scenario van de film schreef.

Carell heeft inmiddels afscheid genomen van de succesvolle Amerikaanse versie van de sitcom The Office en heeft behalve de romantische komedie nog enkele andere films in de planning staan. De opnames voor Seeking a Friend for the End of the World beginnen in mei en de film zal waarschijnlijk begin volgend jaar te zien zijn.

'Wereldomroep is een slangenkuil'

De Wereldomroep is een slangenkuil waar mensen werken onder een schrikbewind van tirannieke managers, vriendjespolitiek en pesterijen, zo is te lezen in de reportage 'Gesloopte ex-werknemers', die zaterdag in De Telegraaf verschijnt. De krant laat in het artikel de betreffende werknemers aan het woord. Kamerleden reageren volgens de De Telegraaf geschokt op de onthullingen over de omroep, die elk jaar 47 miljoen euro overheidsgeld steekt in projecten om de vrijheid van meningsuiting te bevorderen en wereldwijde uitzendingen te verzorgen. 'Er hangt hier geen tirannieke en intimiderende sfeer', zegt Jan Hoek, algemeen directeur van de Wereldomroep. Hij zegt zich niet te herkennen in het artikel en neemt er afstand van. 'Het lijkt te gaan om ervaringen van enkele werknemers die hier lang geleden niet met een goed gevoel zijn weggegaan. Ze zouden huidige werknemers eens moeten ondervragen', aldus Hoek.

Billy Joel stopt met autobiografie

Billy Joel (61) zet zijn levensverhaal toch niet op papier. De Amerikaanse zanger en pianist zou zijn autobiografie The Book of Joel in juni uitbrengen, maar ziet hier van af. 'Toen ik aan het boek werkte realiseerde ik me dat praten over het verleden me totaal niet interesseert. De beste manier om mezelf uit te drukken over de diepte- en hoogtepunten in mijn leven, is en blijft mijn muziek', aldus Joel. Volgens een woordvoerder was de totstandkoming van het boek al in een vergevorderd stadium. Er zouden 250 duizend exemplaren gedrukt worden.

Waar heeft de wereld het over?

Wereldwijd #GmailMotion

Bij Google - daar zijn ze weer - had men een leuke 1-aprilgrap in huis met Gmail Motion, een zogenaamd nieuwe versie van Gmail die je kan besturen met lichaamsbewegingen. Door je duim naar achteren te steken, beantwoord je een mail; verzenden is een kwestie van doen alsof je een postzegel likt en plakt. Vooral de kantoorklerk die met stoïcijns gezicht een en ander voordoet mag er zijn. (Terug te zien op YouTube). Ook leuk: als je gisteren 'Comic Sans' in de zoekbalk van Google intypte, verschenen alle zoekresultaten in, jawel, Helvetica en Comic Sans. Direct ontstond de discussie welke van de twee het lelijkst is.

India #AakarPatel

Columnist Aakar Patel heeft zich de woede van miljoenen Indiase cricketfans op de hals gehaald door ze in een weblog weg te zetten als banaal. Volgens Patel zijn de Indiase fans in vergelijking met supporters uit andere landen vooral erg luidruchtig en chauvinistisch. 'We gedragen ons als publiek van een worstelwedstrijd'.

'Mensen vertellen me al jaren dat ik gek ben. Nu kan ik het bewijzen.'

Betty White (89) uit Golden Girls die Amerikaanse versie van Benidorm Bastards gaat presenteren, in The Washington Post

undefined

Meer over