Zaterdag 31 januari 2009

De Turkse premier Tayyip Erdogan heeft vrijdag een heldenontvangst in Istanbul gekregen, daags nadat hij in het openbaar de Israëlische president Shimon Peres over de Gaza-oorlog had gekapitteld....

Filmprijzen Rotterdam
De VPRO Tiger Awards, de belangrijkste filmprijzen van het International Film Festival Rotterdam, zijn toegekend aan Be Calm and Count to Seven van de Iraanse filmer Ramtin Lavafipour, Wrong Rosary van de Turk Mahmut Fazil Coskun, en Breathless van de Zuid-Koreaan Yang Ik-June. De drie winnende films van de 38ste editie van het IFFR werden vrijdag bekend gemaakt.

VS: 3,8 procent krimp
In het laatste kwartaal van 2008 is de Amerikaanse economie op jaarbasis met 3,8 procent gekrompen, blijkt uit een raming van het Amerikaanse ministerie van Handel. Dit is de grootste terugval sinds 1982, toen Ronald Reagan president was.

Akkoord over Fortis
De Belgische overheid en Fortis hebben een nieuw akkoord bereikt met de Franse bank BNP Paribas over de verkoop van de Belgische bank na protesten van de aandeelhouders. De verzekeringstak van Fortis blijft nu vrijwel helemaal in handen van de Belgische onderneming.

Meer over