Zaterdag 21 juni 2008

Er zijn ingrijpende maatregelen bij de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) nodig om het dierenwelzijn bij veetransporten en in slachterijen te verbeteren, vindt minister Verburg (Landbouw)....

Moord op activist Munir
De Indonesische politie heeft een voormalige topfunctionaris van de geheime dienst gearresteerd, die verantwoordelijk zou zijn voor de moord op de mensenrechtenactivist Munir Said Thalib. De arrestatie van deze generaal-majoor wordt gezien als een doorbraak in de vier jaar oude moordzaak.

IJs op Mars
Het witte materiaal dat de Amerikaanse planeetverkenner Phoenix heeft aangetroffen, vlak onder het oppervlak in het noordpoolgebied van Mars, is bevroren water. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa gemeld.

Sancties tegen Cuba
Cubaanse ballingen en de VS hebben kritisch gereageerd op het opheffen van de Europese sancties tegen Cuba. De EU oordeelt dat die strafmaatregelen geen effect hebben gehad. Daarom willen de EU-regeringsleiders een nieuwe politieke dialoog. ‘Cuba blijft een dictatuur maar de dictator heeft wel een andere voornaam gekregen’, aldus minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) over de recente machtsoverdracht van Fidel Castro naar dienst broer Raúl.

Meer over