Zakdoek

Hoe lang duurt de klap van een gemiste WK-finale? Een week? Een maand? In elk geval drie dagen. Gisteravond doken Carreras, Domingo en Pavarotti op, drie tenoren uit het veteranen-elftal, daar is mee te leven....

De omgeving waarin het trio 'klassieke aria's maar ook populaire songs, en dat in vijf talen' (met dank aan de TROS-omroepster) ten gehore bracht, was moeilijker te verteren. De Eiffeltoren. En te veel Fransen.

Het cocktail-trio zong de longen uit het lijf, maar de klanken sloegen in de Nederlandse huiskamer stuk tegen een teleurgesteld hoofd. 'Sous le ciel de Paris' klonk plotseling als een requiem. Parijs. Daar had het zondag moeten gebeuren.

Studio Sport probeerde de stemming erin te houden. Humberto Tan presenteerde hoogtepunten uit wedstrijden om de derde en vierde plaats. Wat bleek? 'Het zijn doorgaans mooie en open wedstrijden.'

Kort daarop verscheen Jaap Stam in beeld. Hij vertelde graag derde te willen worden. De verslaggever vroeg hem welk elftal vier jaar geleden die prijs in de wacht sleepte. Stam wist het niet. 'Zo zal het ons dan ook wel vergaan', stamelde hij.

Die grote zakdoek van Pavarotti had toen nuttig werk kunnen verrichten.

Ronald Ockhuysen

Meer over