Yellen laat Europa wachten en zet Wall Street op verlies

Rustig aan

De beleggers hebben het woensdag op de Europese beurzen rustig aan gedaan. Ze waren in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die 's avonds bekend zouden worden. In Amsterdam, Londen en Parijs werd met licht verlies gesloten. De DAX-index in Frankfurt onttrok zich aan de licht negatieve teneur en sloot 0,4 procent in de plus.

Wall Street

Na de presentatie van de uitkomsten van de vergadering van de Fed doken de beursgraadmeters op Wall Street in de min. De besluiten van de Fed voldeden aan de verwachtingen, maar uit nieuwe ramingen blijkt dat de centrale bankiers verwachten dat de rente eind volgend jaar wat hoger zal zijn dan eerder gedacht. De Dow Jones sloot op 16.227,17, een min van 0,7 procent.

Stijgers en dalers

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM was de koploper in de AEX met een winst van 5,6 procent. PostNL en Fugro volgden met plussen van circa 2 procent. Installatiebedrijf Imtech stond onderaan met een verlies van ruim 3 procent.

Imtech

Voormalig financieel directeur Boudewijn Gerner van Imtech heeft vorig jaar bijna 800 duizend euro verdiend, hoewel hij al in februari moest aftreden wegens het boekhoudschandaal bij de Duitse en Poolse activiteiten van het bedrijf. Gerner bleef aan als adviseur, maar gaf 'nul' adviezen, zei de huidige topman Gerard van de Aast woensdag na de presentatie van het jaarverslag. De aandelenkoers van Imtech kelderde vorig jaar met 70 procent.

FedEx

Pakketvervoerder FedEx heeft in het afgelopen kwartaal, dat liep tot en met eind februari, veel last gehad van het extreem koude winterweer in grote delen van de VS. De ontregelde bezorging drukte de operationele winst met naar schatting 125 miljoen dollar (90 miljoen euro), zo meldde de Amerikaanse concurrent van TNT Express woensdag.

Zara

In Madrid kwam Inditex met de jaarcijfers. Het Spaanse moederbedrijf van kledingketen Zara tekende in het afgelopen boekjaar de zwakste winstgroei op in vijf jaar. Beleggers waren desondanks tevreden met de resultaten en zetten het aandeel bijna 5 procent hoger.

Euro

De euro was met 1,3915 dollar evenveel waard als bij het slot van de beurshandel op dinsdag.

undefined

Meer over