Wonderbaarlijke comeback Zweden tegen Duitsland

Zweden heeft voor een sensatie gezorgd door gelijk te spelen in en tegen Duitsland. In een tumultueuze wedstrijd werd het maar liefst 4-4. Bij rust stond het 3-0 voor de Duitsers en leek er niets aan de hand.

VAN ONZE SPORTREDACTIE

AMSTERDAM - Vlak na rust werd het zelfs 4-0 voor Duitsland. Daarna toonden de Zweden echter ongelooflijk veel veerkracht, resulterend in de 4-4 in de slotminuut van de wedstrijd.

Miroslav Klose was andermaal de grote man in de eerste helft. Met twee doelpunten bracht hij zijn totaal voor de nationale ploeg op 67, slecht één doelpunt achter topscorer aller tijden Gerd Müller. De andere Duitse doelpunten kwamen op naam van Per Mertesacker en Mesut Özil.

Waar de wedstrijd beslist leek, keerde het tij echter volledig. Eerst maakte Zlatan Ibrahimovic een ogenschijnlijke eretreffer, maar toen Mikael Lustig er 4-2 van maakte kregen de Zweden weer hoop. Johan Elmander maakte er een kwartier voor tijd zelfs 4-3 van en nadat Ajacied Tobias Sana een grote kans op de gelijkmaker had gemist, leek het daarbij te blijven.

Rasmus Elm tekende in de allerlaatste minuut echter alsnog voor de gelijkmaker. Daarmee schreven de Zweden historie in Duitsland, dat nog nooit zo'n grote voorsprong verspeelde.

In de groep van Nederland won Hongarije verrassend met 3-1 van Turkije. Vladimir Koman, Adam Szalai en Zoltan Gera kwamen in Boedapest voor de thuisploeg tot scoren. Mevlüt Erding zorgde voor de verrassende 0-1 namens de Turken.

Estland pakte in dezelfde poule de eerste punten. De ploeg versloeg het eveneens nog puntloze Andorra met 1-0. Andres Oper (ex-Roda JC) maakte in de 57ste minuut het doelpunt voor de bezoekers.

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Polen en Engeland werd afgelast doordat hevige regenval het veld onbespeelbaar had gemaakt. Het duel is verschoven naar woensdagmiddag. De aftrap is om 16.00 uur.

Scheidsrechter Gianluca Rocchi testte onder luid gefluit van de inmiddels aanwezige fans de grasmat, die blank stond. De bal wilde daar niet op rollen, waardoor de wedstrijd, ook na enige tijd uitstel, niet kon doorgaan. Het regende de hele dag in Warschau, waar de wedstrijd gespeeld zou worden. Het nationale voetbalstadion in de Poolse hoofdstad heeft weliswaar een dak, maar dat werd niet gesloten op verzoek van beide bondscoaches.

België bleef koploper in groep A na de 2-0-zege op Schotland. Beide doelpunten vielen in de tweede helft, de eerste pas 20 minuten voor tijd. Christian Benteke opende de score, waarna verdediger Vincent Kompany het karwei 4 minuten later voltooide.

De Belgen delen de koppositie met Kroatië dat zijn kwalificatiewedstrijd won van Wales, eveneens met 2-0. Beide teams hebben nu 10 punten uit 4 wedstrijden.

undefined

Meer over