Woensdag

Clairy Polak beste presentatrice

Van alle presentatoren van nieuws- en actualiteitenprogramma's is Clairy Polak de beste. Dat vindt een panel van twintig tv-deskundigen, dat in opdracht van Elsevier een oordeel gaf. VARA-gezicht Jan Tromp is het slechtst. Het panel, met daarin onder meer Albert Verlinde, Hugo Borst en Jean-Pierre Geelen, geeft Polak een 9 voor journalistieke bekwaamheid, een 8 voor betrouwbaarheid en een 7 voor amusementswaarde en kleding. In de top 5 van beste presentatoren staan verder Rob Trip, Matthijs van Nieuwkerk, Paul Witteman en Rick Nieman. Op het 'slechte lijstje' staan naast Tromp ook Joost Eerdmans, Dominique Weesie, Sven Kockelmann en Cilly Dartell.

---------------

Festivalbezoekers kiezen artiest

Festival Mundial in Tilburg laat bezoekers bepalen welke act de plaats mag innemen van Wyclef Jean, de rapper die afzegde voor het festival. Dinsdagochtend bracht de organisatie een lijst naar buiten met tien mogelijke vervangers, waaronder Triggerfinger, Ntjam Rosie en Roy Paci. Tot woensdagavond tien uur kunnen bezoekers op de site van Festival Mundial hun stem uitbrengen. De tien artiesten zijn gekozen uit een totaal van 3067 namen die werden ingestuurd na een oproep van het festival. 'Dit succes hadden wij niet voorzien. Het heeft mij meer hoofdpijn bezorgd dan verwacht om tussen die 3067 suggesties een passende en vooral beschikbare artiest te vinden', aldus programmeur Erwin Schellekens. Reeds bevestigde artiesten zijn onder meer Paolo Nutini, Moby, Selah Sue, De Jeugd Van Tegenwoordig en Aloe Blacc.

---------------

Egyptische internetactivist schrijft boek

Wael Ghonim, de Egyptenaar die begin dit jaar tijdens de protesten in zijn land beroemd werd als internetactivist, gaat een boek over de opstand schrijven. Ghonim, manager van de Google vestiging in Dubai, stelt in zijn boek Revolution 2.0 dat de omwenteling in de Egyptische politiek een gevolg is geweest van de rol die sociale media op het internet hebben gespeeld. Volgens de Amerikaanse uitgever Houghton Mifflin Harcourt beschrijft het werk wat er gebeurde 'achter de schermen van de Egyptische revolutie en de Arabische lente'. Ghonim riep in januari via internet op tot betogingen tegen het bijna 30 jaar oude regime van president Hosni Mubarak en werd elf dagen gevangen gezet.

---------------

Waar heeft de wereld het over?

Verenigde Staten #mariashriver

Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië, en zijn vrouw Maria Shriver, lid van de Kennedy-dynastie, zijn gescheiden. Dat werd gisteren bekend gemaakt in een officieel bericht: 'Na veel denken, reflectie, discussie en gebeden zijn we samen tot deze beslissing gekomen.' Schwarzenegger en Shriver waren 25 jaar getrouwd.

Wereldwijd #googlemusic

Google maakte gisteravond tijdens het Google I/O-ontwikkelaarscongres in San Francisco een nieuwe muziekdienst bekend: Music Beta by Google. Deze dienst is een nieuwe stap in de strijd met Amazon en Apple om het online muziek beluisteren en biedt nieuwe en vooral grotere mogelijkheden (qua opslagruimte) voor gebruikers om muziek te uploaden en af te spelen.

Wereldwijd #pietervink

Dat er in Nederland veel getwitterd wordt in vergelijking met andere landen, blijkt wel als gistermiddag het nieuwtje naar buiten komt dat scheidsrechter Pieter Vink zondag aanstaande de allesbepalende Eredivisiewedstrijd Ajax-FC Twente zal gaan fluiten. De arbiter uit Noordwijkerhout was hiermee enkele uren wereldwijd een 'trending topic' op Twitter.

---------------

'We hadden vier mensen in vier stoelen, en dat was het. In die dagen was ik degene die de lunch regelde. '

Oprah Winfrey blikt terug op het begin van The Oprah Winfrey Show in de speciale juni-uitgave van haar blad O, The Oprah Magazine.

undefined

Meer over