Woensdag

Alexander van Slobbe huurt Bonnemahuis

Vormgever Alexander van Slobbe gaat zich vestigen in het voormalig kantoor/woonhuis van architect Abe Bonnema (1926-2001) in het Friese Hardegarijp. Het huis wordt geroemd als een van de opmerkelijkste voorbeelden van naoorlogse woningbouw. Bonnema vond het huis dat hij ontwierp een van zijn beste creaties. Afgelopen zomer droeg de weduwe van Bonnema het huis over aan monumentenvereniging Hendrick de Keyser. Alexander van Slobbe is ontwerper van het vrouwenmodelabel Orson + Bodil. Dit jaar was Van Slobbe betrokken bij de opening van de Kunst Biënnale in Venetië. Van Slobbe heeft banden met Friesland door zijn samenwerkingen met Koninklijke Tichelaar Makkum en de eveneens in Friesland gevestigde viltontwerpster Claudy Jongstra.

Lady Gaga ontslaat Gibson

Popicoon Lady Gaga heeft haar creatief directeur, styliste en choreografe Laurieann Gibson ontslagen, meldt de website MediaTakeOut. Gaga heeft het bericht bevestigd. Er waren al langer geruchten van een clash tussen de ego's van de twee. De voornaamste reden was dat de christelijke Gibson niet blij was met de religieuze verwijzingen in de clip Judas. Maar Lady Gaga zou ook vinden dat Gibson te lang had geposeerd voor foto's tijdens de Creative Arts Emmys in september.

Adele meest gedownloade artiest

Adele is de eerste artiest die in Europa meer dan een miljoen keer is gedownload op iTunes. Haar album 21 heeft het record verbroken, elf maanden nadat het is uitgebracht. Niettemin lijkt het downloaden van digitale muziek minder populair te worden. Muziekliefhebbers kiezen er steeds vaker voor muziek te streamen of kijken naar video's op YouTube.

Waar Heeft de Wereld het over?

Verenigd Koninkrijk # DoctorWho

In Engeland wordt verheugd gereageerd op het nieuws dat er een filmversie komt van de populaire BBC-sciencefictionserie Doctor Who. David Yates, verantwoordelijk voor de laatste vier Harry Potter-films, zal de film regisseren en zoekt een scenarist. Het zal nog een jaar of drie duren voordat de film in de bioscopen te zien is.

Canada #PamelaAnderson

Voormalig Baywatch-ster en playmate Pamela Anderson gaat een opmerkelijke rol spelen: voor een kerstspecial op de Canadese televisie is ze gecast als de Heilige Maagd Maria. Naast Anderson spelen ook zanger Michael Bublé en voormalig Love Boat-acteur Ted Lange mee in de Russell Peters Christmas Special.

Rolex James Bond voor 178 duizend euro geveild

De Rolex die gedragen werd door acteur Roger Moore is gisteren geveild bij veilinghuis Christie's in het Zwitserse Genève. De waarde van het horloge werd geschat tussen de 160 en 330 duizend euro. Het klokje werd in de film ook gebruikt om kettingen door te snijden. In Live and Let Die redt het horloge het leven van Moore, door de kogelwerende magneet.

undefined

Meer over