Witte kerst

'Het staat de Tweede Kamer vrij om te kiezen', spraken Balkenende en Kamp uit de ene kabinetsmond. 'Of we helpen het doodarme Afghanistan op weg naar de democratie, of we laten het land weer afzakken naar het niveau van de Taliban en Al Qa'ida'....

Simpele keuzes, daar hou ik van.

Zoals de populaire keukenprins Johannes van Dam ze ons ook culinairvoorhield. Hij haalde in wel twaalf radio- en televisieprogramma's zijnneus op voor kalkoen en bijkomende liflaffen, en vertelde dat hij morgenerwtensoep met Gelderse worst zal eten.

Dan weet je waar je aan toe bent. Dan voel je weer wat het is omNederlander te zijn.

Is hasj een Nederlands product? De naam zegt het al: nee natuurlijk.Het woord mag van mij ook morgen nog uit het Groene Boekje wordenverwijderd.

Blowende tieners die in andermans portiek wateren, naarvoorbijgangers spuwen en om een coffeeshop heen hangen, kun je moeilijkjongens van Jan de Wit noemen. Het zijn ook meestal Marokkanen.

Wat te doen?

Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes koos voor de eenvoud:verbieden. Betrapt met een joint? Vijfenveertig euro boete. 'Als ze jongerzijn dan zestien', las ik in Het Parool, 'betalen ze de helft.' Dat lijktme dom, soft gedrag uit de jaren zeventig. Op je zestiende al aan de drugs?Dan betaal je het dubbele. En als de snotneuzen zelf geen geld hebben,verhaalt De Baarsjes het maar op de ouders.

Het Rotterdamse pastoraat werkt. In heel Amsterdam is nu zelfs alsprake van een 'alliantie' van winkeliers, cafébazen, ambtenaren en VVV,die de bevolking gaat leren hoe het eigenlijk hoort.

Normen en waarden in een stad die vroeger wel eens 'lastig' heette!

En dan niet alleen meer qua wildplassen, of andere futiliteiten waarwe kortgeleden nog een beetje om moesten grinniken, nee: meteen groot enover de hele linie. Dus een ruime Kamermeerderheid (CDA, VVD, Groep Van As,Groep Eerdmans, Groep Herben, Groep Nawijn, Groep Wilders) voorexcommunicatie van de burqa. Met het katholieke parlementslid Van de Campals de meestgevraagde en welsprekendste pleitbezorger voor een onmiddellijkverbod.

Hoe bestaat het.

Misschien nog geen halfjaar geleden zouden Freek of Youp zich in hunprogramma satirisch hebben afgevraagd of er op het Binnenhof geen burqa'sverplicht moesten worden gesteld, zodat we niet telkens in al die gezichtenhoefden te kijken. Maar Freek noch Youp laat meer van zich horen.

Stap voor stap lijkt het Balkenende en de zijnen toch te zijn geluktom het linkse Nederland, waarin het volk zich niet meer herkende, uit tesponzen als een vies woord op een schoolbord en er - in krijtstreep - hetoude voor terug te schetsen. Het land teruggegeven aan de mensen!

Bijna ongemerkt is deze week besloten dat de inburgering van vreemdesnoeshanen voortaan even feestelijk moet verlopen als het uitreiken vanlintjes op Koninginnedag. Wie zoals Salomon Kalou denkt dat hij hetnationaliteitsbewijs net zo goed bij Van Basten kan ophalen, heeft buitenmevrouw Verdonk gerekend. Iedereen present, iedereen de hand aan de volleborst waaruit het volkslied klinkt, en wie niet aan de beurt is moet z'nmond houden. Gemeenten die niet meedoen, wacht trouwens een zware straf.

Zouden de nieuwelingen met het door Geert Wilders ter beschikkinggestelde waterstofperoxide niet ook allemaal wit moeten worden, engelijktijdig hun oorspronkelijke, al te exotische namen moeten inleverenom in de toekomst te gaan heten zoals blanke leden van CDA en VVD heten?

Een weer helemaal blank parlement, zoals er ook weer een helemaalblank Amsterdams stadsdeel De Baarsjes zal zijn: oude droom.

En geen schijn van kans meer dat iemand in de Kamer aarzelt als hemde keuze wordt voorgehouden tussen waterputten of terreur in Afghanistan.

Meer over