Wint Piet van Zant de Stanley Cup?

Voor veel mensen mag de wereld deze maand een groot grasveld met een bal erop lijken, in Raleigh (North-Carolina) en Detroit (Michigan) denken ze daar iets anders over....

Niks WK voetbal, volgens de media in Raleigh en Detroit zijn de ogen van de wereld momenteel gericht op het ijs. De 'jaarlijkse Koude Oorlog' typeert The News & Observer uit Raleigh het duel, terwijl The Detroit News spreekt van 'een show die zijn weerga niet kent in de sportwereld'.

En geloof het of niet, ook in de Stanley Cup spreekt Nederland een woordje mee, aan de kant van de Detroit Red Wings om precies te zijn.

De naam van Red Wings-center Steve Yzerman doet al enige Hollandse roots vermoeden, maar over de naam van de assistent-fysiotherapeutkan geen enkele twijfel bestaan: Piet van Zant. Op de website van de Red Wings lezen we dat Piet sinds 1999 aan de club verbonden is. Verder niks; geen letter over een mogelijke Dutch background.

Mailtjes en telefoontjes naar de Red Wings hebben nog geen resultaat opgeleverd. 'Sorry, we zijn te druk bezig met andere dingen nu', laat een pr-medewerkster van de Red Wings weten. Wie helpt ons? Wie weet iets over Piet van Zant? Hij gaat (mede) de Stanley Cup winnen en in Nederland dreigt het ongemerkt voorbij te gaan. Wie. . ?

Meer over