Willem II veel te sterk voor armoedig Dordrecht

Het belooft nog een lang seizoen te worden voor FC Dordrecht. De ploeg van trainer Ernie Brandts leed vrijdag al de elfde nederlaag van het seizoen. Het eveneens gepromoveerde Willem II was aan de Krommedijk in alle opzichten veel te sterk: 0-4.

Beeld anp

Met name op verdedigend vlak was het verschil in kwaliteit tussen de nummers één en twee van de Jupiler League van vorig seizoen groot. Waar Willem II eigenlijk amper in de problemen kwam, had de defensie van Dordrecht de handen vol aan de drie Tilburgse spitsen Ben Sahar, Samuel Armenteros en Bruno Andrade.

Al binnen een kwartier was het duel gespeeld. Door doelpunten van Armenteros en Sahar was de stand toen al 0-2. Bij de 0-1 liet eerst centrumverdediger Josimar Lima zich foppen door Armenteros, waarna doelman Filip Kurto diens schot tussen zijn benen door zag gaan. Bij de 0-2 speelde Andrade linksback Robin Gosens uit, waarna Sahar alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten.

Nadat Armenteros vlak na rust zijn tweede van de avond had gemaakt, opnieuw na een aanval die ook via Andrade en Sahar liep, greep Brandts in. Hij haalde de onzichtbare vleugelaanvallers Rihairo Meulens en Erixon Danso naar de kant. Met Everon Pisas en Rick ten Voorde nieuw in de ploeg hoopte Dordrecht nog iets van de wedstrijd te maken, maar ook zij konden de achtste competitienederlaag op rij niet voorkomen. Invaller Terell Ondaan schoot in blessuretijd zelfs nog de 0-4 binnen.

Willem II komt door de zege bovenaan de middenmoot te staan, met twintig punten na veertien duels. Dordrecht, dat sinds de zege in het openingsduel bij sc Heerenveen nog maar twee punten pakte, staat stevig op de laatste plaats.

Meer over