Willem II stijgt naar linkerrijtje na zege op Heracles

Willem II heeft de tweede zege in een week tijd geboekt. Vier dagen na de winst op FC Utrecht was Heracles Almelo het tweede slachtoffer van de promovendus: 3-0. Voor Willem II was het de negende overwinning van het seizoen.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Willem II had van meet af aan weinig te duchten van Heracles, dat de thuisploeg alleen met een aantal overtredingen van combineren af kon houden. Het sterke spel van de Tilburgers kwam na een kwartier tot uiting in de score. Samuel Armenteros, woensdag tegen FC Utrecht nog zeer ongelukkig in de afwerking, kreeg de bal met wat fortuin voor de voeten en passeerde doelman Dennis Telgenkamp met een wippertje: 1-0.

Ook na de openingstreffer kwam Heracles amper in het spel voor. Het was dan ook wachten op de 2-0 en die viel in de 38e minuut. Nu kreeg Robbie Haemhouts de bal met een gelukje voor de voeten. De middenvelder passeerde Telgenkamp vervolgens met een schot uit de draai. Het enige gevaar van Heracles kwam vlak voor rust van Brahim Darri. De aanvaller die in zijn eerste twee duels voor de Almeloërs meteen scoorde, kwam nu na een fraaie dribbel echter niet tot een doelpunt.

Trainer John Stegeman van Heracles was in de rust dan ook verre van tevreden. Hij bracht met Denni Avdic en Dario Vujicevic twee frisse krachten, maar ook met dat tweetal liep het niet. Avdic won voorin weinig duels, terwijl Vujicevic enkele keren gevaarlijk balverlies leed. Omdat Willem II voorin wat slordiger werd, mocht Heracles nog enige hoop koesteren. Een kwartier voor tijd kreeg Darri opnieuw een kans op de 2-1. Hij passeerde wel keeper Kostas Lamprou, maar zag zijn schot voorlangs gaan.

Jeroen Veldmate gaf Heracles vlak voor tijd de nekslag. De Almelose verdediger passeerde in de 83e minuut zijn eigen doelman en zorgde zo voor de 3-0.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over