Willem II neemt de Gier over van Go Ahead

Willem II en Go Ahead Eagles hebben besloten hun geschil rond Jack de Gier niet voor de arbitragecommissie uit te vechten....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Go Ahead wilde aanvankelijk 1,8 miljoen gulden voor De Gier, die een jaar eerder voor 800 duizend gulden werd overgenomen van Cambuur. Willem II bood niet meer dan 1,6 miljoen, maar wist de Deventer club uiteindelijk toch te verleiden door er de 30-jarige Hofstede aan te bieden. De 26-jarige De Gier tekende een driejarig contract in Tilburg.

RBC heeft Lloyd Kammeron van Feyenoord overgenomen. De 23-jarige aanvaller tekende een contract voor twee jaar bij de eerste-divisieclub uit Roosendaal. Kammeron kwam eerder uit voor PSV, SVV en Go Ahead Eagles.

Robert Roest speelt in het nieuwe seizoen voor Fortuna Sittard. Hij was vorig seizoen bij Beveren in de Belgische competitie in dienst. Ook Maurice van Ham verlaat Beveren. De Nederlandse middenvelder voetbalt komend seizoen onder de hoede van trainer Arie Haan bij PAOK Saloniki. Hij tekende een contract voor één seizoen bij de Griekse club.

De 21-jarige Joost Volmer van FC Twente komt komend seizoen op huurbasis uit voor Helmond Sport. Volmer speelde negenmaal voor Twente, maar kon als verdediger/middenvelder de concurrentiestrijd met Hoogma en Van Halst niet winnen.

Meer over