Willem II bekroont topseizoen met linkerrijtje

Willem II heeft het seizoen afgesloten met een overwinning op SC Cambuur. De Tilburgers zegevierden in Leeuwarden met 1-2. Willem II bekroonde daarmee een prima eerste seizoen na de promotie naar de eredivisie. Willem II eindigt als negende, Cambuur als twaalfde.

null Beeld anp
Beeld anp

Willem II, vorig jaar kampioen in de Jupiler League, werd voor aanvang van het seizoen bestempeld als een van de kandidaten om te degraderen. Het bleek echter al snel dat de Tilburgers zich weinig zorgden hoefden te maken. Trainer Jurgen Streppel liet zijn ploeg vrijwel altijd aanvallend voetballen.

De promovendus moest in Leeuwarden aanvankelijk wel de nodige aanvallen van de thuisploeg toestaan. Cambuur drong aan om het publiek in de laatste wedstrijd nog eens te vermaken, maar verzuimde te scoren. Ben Sahar slaagde daar wel in. De Israëliër viel na een half uur in en scoorde vijf minuten later: 0-1. Drie minuten na rust verdubbelde Samuel Armenteros vanaf elf meter de marge: 0-2. Erik Bakker benutte vlak voor tijd een strafschop voor 1-2.

Meer over