Willem-Alexander meest bewonderde Nederlander

De Nederlandse bevolking heeft koning Willem-Alexander verkozen tot de persoon die het meest wordt bewonderd. Het onderzoek onder meer dan 2000 inwoners van 18 jaar en ouder werd uitgevoerd door Bewonder Nederland.

null Beeld anp
Beeld anp

De koning wordt gerespecteerd omdat hij de taak op een moderne en kundige wijze heeft overgenomen van zijn moeder, aldus de organisatie. Daarnaast zijn de Nederlanders te spreken over de manier waarop hij in onzekere tijden eenheid en kracht uitstraalt binnen de samenleving. De top drie wordt gecompleteerd door twee andere royals. Prinses Beatrix staat op de tweede plek, koningin Máxima op de derde plaats.

Andere Nederlanders die worden bewonderd zijn topmodel Doutzen Kroes (4), astronaut André Kuipers (5), mediamagnaat Joop van den Ende (6), oud-voetballer Johan Cruijff (7), voormalig presentatrice Mies Bouwman (8), presentatrice Linda de Mol (9) en presentator Matthijs van Nieuwkerk (10). Vorig jaar was toenmalig koningin Beatrix de meest bewonderenswaardige persoon van Nederland.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over