Wild FM van prins Bernhard voor rechter

Het radiostation Wild FM, waar prins Bernhard van Oranje mede-aandeelhouder van is, heeft een rechtszaak aan de broek hangen. Zenderexploitant Broadcast Partners verwijt de prins en de andere de aandeelhouders van het radiostation kapitaal uit de onderneming te onttrekken zodat schuldeisers achter het net vissen.

Prins Bernhard tijdens NL Doet Beeld anp
Prins Bernhard tijdens NL DoetBeeld anp

Directeur Robert-jan van der Hoeven van Broadcast Partners zegt dat zijn bedrijf hierdoor 300.000 tot 350.000 euro misloopt. De zenderbeheerder heeft tot 2020 een contract met Wild FM. Volgens Van der Hoeven proberen de aandeelhouders op een onbehoorlijke manier onder het contract uit te komen.

De zenderexploitant is door het financiële conflict ontboden bij de prins op zijn kantoor. Van der Hoeven: 'Hij bood aan de opgebouwde schuld te betalen op voorwaarde dat het contract wordt verscheurd. En als ik daar geen genoegen mee zou nemen, dan zou hij helemaal niet meer betalen. Uiteindelijk is er 60.000 euro betaald, maar het contract heeft nog een waarde van enkele honderdduizenden euro's. Dat kun je niet eenzijdig beëindigen.'

De rechtszaak dient vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam. Eerder heeft Broadcast Partners volgens Van der Hoeven voor 60.000 euro beslag laten leggen bij Wild FM, het zusterbedrijf Creative Radio Concepts en adverteerders van het radiostation. 'Ik vond het opmerkelijk dat het zakelijke vehikel van prins Bernhard erbij betrokken was, iemand met een statuur waarbij je dat soort streken niet verwacht. Je mag crediteuren niet op deze manier benadelen', zegt Van der Hoeven.

Meer over