Werkbemiddeling voor vrouwen met kinderen blijkt gouden greep

Uitzendbureau Work4Women heeft in 2,5 jaar ruim vijfduizend 'thuisblijfmoeders' aan een betaalde baan geholpen. Werkgevers blijken best bereid aan hun eisen tegemoet te komen.

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER MARJON BOLWIJN

ZOUTKAMP - Drie dagen in de week staat Diana Kokmeijer (37) uit Dokkum om half 6 in de ochtend op om op tijd in garnalenfabriek Heiploeg in Zoutkamp te zijn. Aankleden, ontbijten, boterhammen smeren voor haar zoon en dochter van 10 en 5 jaar en hen naar een gastouder brengen, die ervoor zorgt dat de kinderen op tijd op school komen. Het is een half uur rijden naar de hypermoderne fabriek nabij het Groningse Lauwersmeer, die zich de grootste garnalenleverancier van Europa mag noemen. Daar aangekomen stapt Kokmeijer in een witte overall, witte klompen en verstopt ze haar haren onder een netje. Handen desinfecteren en om half 8 de fabriek in.

Met nog drie vrouwen staat ze aan de lopende band: garnalen in kleinverpakking in grote dozen stoppen en stickers plakken. In alle soorten en maten komen ze aan haar voorbij. Van de kleine Noordzeegarnaal tot de reuzen-tijgergarnaal uit India en Indonesië.

'Wij zijn het doordraaiteam.' En de enige vrouwen op de 250 werknemers die er bij Heiploeg rondlopen. Tot een jaar geleden werd het bedrijf gerund door enkel mannen. Uitzendbureau Work4Women, onderdeel van Tempo-Team, leverde de fabriek haar eerste vier vrouwelijke arbeidskrachten. Allen moeders, op één na weer aan het werk gegaan na een echtscheiding. Het uitzendbureau wist met succes speciale werkafspraken uit te onderhandelen: parttime werken, een eigen kleedruimte met douche, een kolfruimte, vrouwelijke vertrouwenspersoon en 'vrouwvriendelijke' parkeerplaatsen: verlicht en dicht bij de ingang.

De eerste weken keken sommige mannelijke collega's met scheve ogen naar de vrouwen op de werkvloer. Ze kwamen dan wel mooi om half 8, maar stopten er tegen 3 uur 's middags alweer mee. Zodat ze hun kinderen uit school konden halen. 'Inmiddels accepteren ze het. Ze zien dat we keihard werken', zegt Diana Kokmeijer. Directeur Henry Zwiers van Heiploeg vindt dat zijn vier nieuwe werkneemsters 'zeker een toegevoegde waarde hebben. 'Het rendement wordt verhoogd omdat zij andere pauzetijden hebben waardoor de productie niet stilgelegd wordt, zoals vroeger.'

Kokmeijer is ruim een jaar geleden gescheiden van haar man. Toen ze de bui zag hangen, ging ze op zoek naar werk - niet eenvoudig in de noordelijke provincies. Van huis uit is ze financieel-administratief medewerker. Na haar mbo-opleiding werkte ze dertien jaar bij kantoren en stopte toen ruim vijf jaar geleden haar tweede kind werd geboren. 'Mijn man verdiende genoeg om van rond te komen. Ik kon dus fulltime voor de kinderen gaan zorgen. Dat was ideaal en mooi om te doen. Het betekende wel dat mijn carrière stilstond. Ik ging er niet vanuit dat we uit elkaar zouden gaan. Toen dat ruim een jaar geleden wel gebeurde, ben ik op internet meteen op zoek gegaan naar werk.'

Zo ontdekte Kokmeijer al googelend Work4Women, een uitzendbureau dat louter bemiddelt voor vrouwen die jarenlang fulltime voor hun kinderen hebben gezorgd en weer aan de slag willen. Uit een onderzoek van weekblad Margriet drie jaar geleden bleek dat een overgrote meerderheid van de 'thuismoeders' graag aan de slag wil, zeker zodra hun kinderen naar school gaan. Maar doordat zij onzeker zijn geworden over hun capaciteiten en niet weten hoe ze het moeten aanpakken, stellen zij die wens vaak uit.

Werkgevers die moeilijk aan personeel kunnen komen, hebben echter juist hun hoop gevestigd op dit nog onbenutte arbeidspotentieel. Bij Margriet ontstond zo het idee met Tempo-Team een apart uitzendbureau voor deze groep op te richten. Alle vacatures staan online en zodra een kandidaat zich meldt, wordt zij gekoppeld aan een intercedent van Work4Women voor persoonlijke begeleiding.

Yvon Veugelers, directeur van Work4Women, zegt dat vrouwen met kinderen gewild zijn bij veel werkgevers, omdat ze 'loyaal zijn aan het bedrijf, weinig verzuimen en nauwkeurige en betrouwbare werknemers zijn met een hoge productiviteit.' Vooral bedrijven met een groot personeelsverloop, zoals callcenters, nemen graag vrouwen met thuiswonende kinderen aan. 'Zij hebben het niet zoals veel studenten snel gezien. Ze hebben meer plezier in dit werk, zeker in het sociale aspect van contact met collega's en klanten.'

Andere terreinen waarop Work4Women de afgelopen 2,5 jaar 'vijf- á tienduizend' vrouwen succesvol heeft bemiddeld, zijn administratief en secretarieel werk en banen in de zorg en catering. Allemaal traditionele vrouwenberoepen.

In de technische sector zou Work4Women 'onvoorstelbaar veel' vrouwen aan het werk kunnen helpen, zegt Yvon Veugelers. Bijscholing inbegrepen. Maar tot nu toe is het niet gelukt vrouwen op een heftruck te krijgen of te verleiden tot een baan als procesoperator in een bedrijf. Voor omscholing naar een technische functie is ook geen animo.

Alle vrouwen, zonder uitzondering, willen parttime werken. Bij de meeste bedrijven is dat mogelijk en anders onderhandelt Work4Women net zolang tot de bereidheid er is ook voor minder uren iemand aan te nemen. Nood breekt wet. Sommige vrouwen haken af omdat hun wensen niet worden ingewilligd. 'Bij hen heerst het idee: ik kies ervoor om te gaan werken en dan past de werkgever zich maar aan mij aan. Zij willen bijvoorbeeld niet 's avonds en in het weekend werken. Maar dat kan niet altijd. Werkgevers die vrouwen met schoolgaande kinderen tegemoet komen door bijvoorbeeld werktijden tot 15 uur toe te staan, verwachten dat deze vrouwen zelf ook concessies doen. Het is geven en nemen.'

Om de drempel naar de arbeidsmarkt voor 'thuisblijfmoeders' zo klein mogelijk te maken, zijn alle intercedentes van Work4Women zelf parttime werkende moeders. Zij weten dus precies waar de werkzoekenden tegenaan lopen. Zij kunnen helpen bij het vinden van een plek in de reguliere kinderopvang. Opvallend genoeg maakt vrijwel niemand daar gebruik van. De werkzoekende moeders regelen de opvang liever zelf, in het informele circuit van gastouders, vrienden en familie. Dat vinden ze vertrouwder en de kosten van kinderopvang maken een betaalde baan ook minder aantrekkelijk.

'Het voelt beter om mijn kinderen te laten verzorgen door iemand die ik goed ken', vindt ook Diana Kokmeijer. Ze heeft geen moment spijt van haar baankeuze. 'De garnalenfabriek voelt als een grote familie. 'We gaan weer knallen,' zeggen we elke ochtend tegen elkaar. We verzetten flink wat werk en dat geeft enorm veel voldoening.'

Meer moeders buitenshuis aan het werk

De arbeidsparticipatie van vrouwen met jonge kinderen is de laatste tien jaar fors toegenomen. Van de 1,4 miljoen vrouwen met jonge kinderen heeft 76 procent een betaalde baan. In 2002 was dat nog 60 procent. De 400 duizend vrouwen zonder baan buitenshuis willen ook graag aan de slag. Dat bleek drie jaar geleden uit een onderzoek van weekblad Margriet onder haar lezeressen, onder wie veel 'thuisblijfmoeders'. Maar onzekerheid over hun capaciteiten weerhoudt velen ervan stappen te ondernemen. De vrouwen die via Work4Women aan de slag zijn gegaan, werken gemiddeld 28 uur per week.

undefined

Meer over