WERELDMUZIEK

Tournee..

Het Cubaanse son-orkest Sierra Maestra treedt vanavond op in Doornroosje, Nijmegen, vrijdag in de Twentse Schouwburg, Enschede, woensdag tijdens Bevrijdingsfestivals in Wageningen ('s middags) en Den Bosch ('s avonds), 6 mei in de Harmonie, Leeuwarden en 8 mei in de Oosterpoort, Groningen.

Het Tibetan Institute of Performing Arts brengt fragmenten uit Tibetaanse opera's, vrijdag in Theater Geert Teis, Stadskanaal, zaterdag in 't Voorhuys, Emmeloord, zondag in de Stadsschouwburg van Utrecht en maandag in de Purmaryn, Purmerend.

Zangeres Esma Redjepova uit Macedonië en haar zigeunerensemble zijn vanavond in de Stoep, Spijkenisse, zaterdag in de Flint, Amersfoort en zondag in de Purmaryn, Purmerend.

Het Istanbul Oriental Ensemble speelt zigeunermuziek uit Anatolië en de Balkan, vanavond in Korzo, Den Haag, vrijdag in het Tropeninstituut, Amsterdam en zaterdag in de Doelen, Rotterdam.

Rotterdam

De Indiase filmzanger en popster Manna Dey en zijn begeleidingsorkest uit Bombay treden zaterdag op in de Doelen.

Utrecht

In Muziekcentrum Vredenburg vanavond het kwintet Ala dos Namorados.

Zaterdag in Vredenburg Hispanic Guitars met de gitaristen Eric Vaarzon Morel, Leonardo Amuedo en Reno Steba, en de slagwerkers Antal Steixner en Martin Ibarburu.

Meer over