WERELDMUZIEK

De Balinese danser I Nyoman Catra en het Amsterdamse gong kebyar-orkest Sandi Sari onder leiding van I Ketut Gdé Asnawa brengen traditionele maskerdansen en moderne concertmuziek....

Tournee

Gyuto monniken uit Tibet zingen en spelen boeddhistische muziek, leden van het Tibetan Institute of Performing Arts voeren volksdansen uit, m.m.v. fluitist Chris Hinze. Het ensemble is vanavond in de Kring, Roosendaal, vrijdag in de Concertzaal van Middelburg, zaterdag in de Vereeniging, Nijmegen, zondag in Chassé, Breda, maandag in de Harmonie, Leeuwarden en dinsdag in de Twentse Schouwburg, Enschede.

Ensemble Percussions et danses de Guinée treedt vanavond op in 't Kielzog, Hoogezand, vrijdag in Theater Zuidplein, Rotterdam, zaterdag in de Metropole, Almere, zondag in de Willem, Papendrecht, maandag in de Vest, Alkmaar, dinsdag in de Philipszaal, Den Haag en woensdag in de Oosterpoort, Groningen.

Vier meesters van de mondharp uit Siberië en de Oeral spelen vanavond in de IJsbreker, Amsterdam en zondag in O42, Nijmegen.

De Senegalese popzanger Cheikh Lo maakte eind vorig jaar veel indruk tijdens de Joliba Revue van Youssou N'Dour. Nu treedt hij op met zijn eigen band, vrijdag in de Melkweg, Amsterdam en zaterdag in Rasa, Utrecht.

Het Argentijnse tango-ensemble Cuarteto Cedron speelt vrijdag in Rasa, Utrecht en zaterdag in het Tropeninstituut, Amsterdam met na afloop het maandelijkse bal in de marmeren hal.

De Hongaarse cembalom-gigant Kálmán Balogh treedt op met zigeunerorkest Ökrös uit Transsylvanië, vrijdag in Partycentrum Vreeburg, Bloemendaal en dinsdag in Rasa, Utrecht.

Het Marmara Ensemble uit Turkije speelt muziek uit de omgeving van de Zee van Marmara. Deze zigeunergroep, die tot eind april door Nederland toert, treedt vrijdag op in de Vereeniging, Nijmegen, zondag in de Lampegiet, Veenendaal, dinsdag in Rasa, Utrecht en woensdag in het Muziekcentrum van Eindhoven.

De vijf zangers en muzikanten van ensemble Nnanga brengen ballades uit het zuidwesten van Oeganda, zaterdag in de Doelen, Rotterdam, zondag in het Soeterijn Amsterdam en op 26 april in Korzo, Den Haag.

Utrecht

Petros-Loukas Chalkías & Kompanía spelen en zingen klaagliederen uit Epirus en vocaal ensemble Cimara zingt Griekse meerstemmige muziek, vanavond in Vredenburg.

Meer over