WERELDMUZIEK

Tournee..

Het Spaans-Nederlandse flamencogezelschap Maharova, met zanger Rafael de Utrera, saxofonist Paul Stocker en danser El Chupete, treedt vanavond op in de Effenaar, Eindhoven, zaterdag in het Jacob Roelandslyceum, Boxtel en zondag in O42, Nijmegen.

Lela Papadopoulo & Kompania zingen en spelen Griekse rembetika, vanavond in Paradiso, Amsterdam en op 7 oktober in O42, Nijmegen.

Zigeunerorkest Taraf de Haïdouks uit Roemenië speelt vanavond in de Vereeniging, Nijmegen, vrijdag in de Oosterpoort, Groningen, zaterdag in het Kruispunt, Barendrecht en zondag in de Philipszaal, Den Haag.

Traditionele Hongaarse volksmuziek door Düvö, vanavond in Vredenburg, Utrecht, zaterdag in Ocho de Mayo, Groningen, zondag in gebouw Culturele Raad, Hillegom en zondag SJU Jazzpodium, Utrecht.

Flamencodanser Fernando Romero, danseres Isabel Bayón en hun groep treden zaterdag op in de Doelen, Rotterdam en woensdag in Paradiso, Amsterdam.

Met de klassieke Turkse muziek van ensemble Gülizar gaat dinsdag in de Oosterpoort, Groningen, een Festival van Mediterrane Culturen van start. Woensdag zingt en speelt Al Farabi gregoriaanse hymnen en Turkse muziek in de Posthoornkerk, Amsterdam.

Nijmegen

Festival Poorten van Europa in O42: woensdag het Nostos Ensemble met werk van vrouwelijke componisten uit Spanje, Italië, Joegoslavië, Griekenland en Israël.

Meer over