WERELDMUZIEK

De 35 dansers en musici van Les Danses Africaines du Senegal treden vanavond op in Groningen (de Oosterpoort), vrijdag in Ede (de Reehorst), zaterdag in Delft (de Veste), zondag in Cuyk (Streekschouwburg), dinsdag in Leiden (Stadsgehoorzaal) en woensdag in Papendrecht (de Willem)....

Tournee

Bandleider-pianist Jan Hartong componeerde voor Nueva Manteca een salsa-mis, dit Afro Cuban Sanctus klinkt vrijdag in Vredenburg, Utrecht en zaterdag in de Doelen, Rotterdam.

De Chileense zanger en gitarist Oscar Andrade mengt Braziliaanse muziek en jazz met rock en flamenco, zaterdag op in de Flint, Amersfoort en zondag in het Soeterijn, Amsterdam.

La Banda, een veertienkoppig gelegenheidsorkest van in Nederland wonende muzikanten, speelt onder leiding van de Braziliaanse arrangeur Alberto Naranjo salsa en latin-jazz, zaterdag in Popular, Rotterdam en zondag in Paradiso, Amsterdam.

Amsterdam

Vrijdag speelt Banda do Pelo tijdens een Braziliaanse 'Festa do redondo' in de Melkweg. De tweede zaal staat die avond in het teken van een 'Soirée Senegalaise' met sabar-drummers Pape Seck, Mousse Pathe en Oke Sene.

Den Haag

Het gezelschap Sadiyana voert delen op uit een zestiende-eeuws epos van de Uighuren uit het noordwesten van China, vanavond in Korzo.

Leeuwarden

Twee zangers en twee zangeressen van Grupo de Fadistas de Alcochete uit Lissabon zingen hun melancholieke fado-liederen woensdag in theater Romein.

Utrecht

Onder de noemer 'Rebétika roots & fruits' zingt en speelt het Smyrna Trio Griekse kroegenmuziek in de oosterse variant, Agáthonas Iakovidis brengt de stijl van Piraeus ten gehore en ensemble Café Amán Amerika die van Griekse immigranten in New York. Vrijdag in Vredenburg.

Zaterdag speelt trompettiste Saskia Laroo met haar band Salsabop in Rasa.

Meer over