WERELDMUZIEK

Het Cubaanse son-ensemble Vieja Trova Santiaguera speelt vanavond in Vredenburg, Utrecht, vrijdag in de Oosterpoort, Groningen en zaterdag in Kunstmin, Dordrecht....

Tournee

Fadozangeres Dulce Pontes uit Portugal treedt vanavond op in Groningen (de Oosterpoort), zaterdag in Bergen op Zoom (de Maagd), zondag in Breda (Chassé Theater) en dinsdag in Utrecht (Vredenburg).

Het Zuid-Afrikaanse muziek-, dans- en theatergezelschap Sikulu Company speelt The Journey, vrijdag in de Veste, Delft, zaterdag in de Martinihal, Groningen, zondag in de Schouwburg van Gouda en dinsdag in de Kom, Nieuwegein.

Babis Tsertos & Kompania zingen en spelen oude Griekse rembetika-liederen, woensdag in O42, Nijmegen en op 9 oktober in Vredenburg, Utrecht.

Amsterdam

Het zevenmans Ensemble uit Sumatra speelt muziek van de Batak op traditionele trommels, strijkinstrumenten en fluiten, vanavond en vrijdag in het Tropeninstituut.

Cheb Mami, de prins van de Algerijnse raï, treedt vanavond op in de Melkweg.

Gouda

Onder de noemer 'Wereldmuziek in oude gebouwen' spelen zondagmiddag het Fernando Lameirinhas Trio (Portugal) en de Ronald Snijders Band (kaseko en paramaribop) in de Agnietenkapel. Klezmokum treedt op in het Catharinagasthuis en Rabasa (Kaap Verdië) in de trouwzaal van het Stadhuis.

Meer over