WERELDMUZIEK

Tournee..

Zang- en dansgroep Black Umfolosi uit Zimbabwe treedt vanavond op in Odeon, Zwolle, vrijdag in de Philipszaal, Den Haag, zaterdag in de Oosterpoort, Groningen, zondag in de Kampanje, Den Helder, dinsdag in Orpheus, Apeldoorn en woensdag in de Muzeval, Emmen.

Het Japanse slagwerkgezelschap Ondekoza speelt vanavond in de Oosterpoort, Groningen, zaterdag in het Cultureel Centrum van Heist op den Berg (België). Zondag treden de Japanse percussionisten op in het Cultureel Centrum van het Belgische Leopoldsburg.

De Griekse klarinettist Petros-Loukas Chalkiás speelt volksmuziek uit Epirus, vanavond in de Gele Zaal, Gent, vrijdag in Vredenburg, Utrecht, zaterdag in het Zuiderpershuis, Antwerpen en zondag in Diligentia, Den Haag.

Luitist en zanger Mohamed Mahdi uit Algerije zingt en speelt Arabo-Andalusische muziek, zondagmiddag in Dodorama, Rotterdam, en zondagavond in het Muziekcentrum van Den Bosch.

Amsterdam

Met een optreden van luitist Naseer Shamma uit Bagdad komt zaterdag een eind aan het Internationale Festival van de Arabisch Kunst in het Tropeninstituut Theater.

Salsa-orkest Rumbatá viert zijn tienjarig bestaan met een reeks optredens onder de titel Cuatro Estaciones de América Latina, het eerste concert is zondag in de Kleine Komedie.

Rais Laden Benlamouden en zijn ensemble spelen Berbermuziek uit Marokko, woensdag in Tropeninstituut Theater.

Meer over