WERELDMUZIEK

De Nigeriaanse popster Femi Kuti en zijn band The Positive Force treden vanavond op tijdens het festival Swingin' Groningen (Grote Markt) en vrijdag tijdens Amsterdam Roots in de Melkweg....

Tournee

De band van de Marokkaanse zanger en sintirspeler Hassan Hakmoun speelt een mix van Marokkaanse gnaoua-muziek, funk en rock, zaterdag in Rasa, Utrecht en zondag tijdens Festival Mundial in het Leypark, Tilburg.

De Afro-Cuban All Stars treden vrijdag op tijdens het festival Swingin' Groningen, zondagmiddag in het Leypark, Tilburg (Festival Mundial)en zondagavond op de slotmanifestatie van Amsterdam Roots in het Concertgebouw.

Amsterdam

Zanger Mahmoud Ahmed en zijn Ethiopian Groove Orchestra, het Parijse Orchestre National de Barbès en de groep Touareg Tartit uit Mauretanië luiden vanavond in de Melkweg het tweede Roots Festival-weekeinde in. Vrijdag spelen daar Les Tambours de Brazza (Kongo), Femi Kuti & Positive Force (Nigeria) en Sam Mangwana & Banda Galo Negro (Kongo). Zaterdag treden Olodum (Brazilië), Candido Fabré y su Banda (Cuba) en Super Cayor de Dakar (Senegal) op.

Een 'Noche Cubana' in het Concertgebouw vormt zondag de afsluiting van het Roots Festival, met Eliades Ochoa & Cuarteto Patria, Orquesta Anacaona en de Afro-Cuban All Stars.

Haarlem

De Senegalese rapgroep Positive Black Soul treedt zaterdag op in het Patronaat.

Zondag in het stadspark het Haarlemmerhout Festival met de Afrikaanse percussie-groep van Martin Mubiru en blaasorkest Braca Kadrievi uit Macedonië.

Tilburg

Na twee weken culturele manifestaties in de stadswijken komt Festival Mundial tot een muzikaal hoogtepunt in het Leypark. Zaterdag klinkt daar onder de noemer 'It's your world too' popmuziek van Femi Kuti (Nigeria), Sona Diabaté (Guinee), Aisa & Sevdah (Bosnië), Oulfa Rouached & Ensemble Andalus (Egypte) en er speelt een keur aan multiculturele bands. Zondag zullen op vier podia een kleine dertig groepen optreden. Femi Kuti is dan opnieuw present, verder Habib Koité & Bamada (Mali), Lucky Dube(Zuid-Afrika), Third World (Jamaica), Lady Salsa (Cuba), Almada (Paraguay), Shurideh Ismailia (Marokko) Turnisa Salahidin & Mäsräp (China) en Ciganos d'Ouro (Portugal).

Meer over