Wereld 'nog niet op de juiste weg om ebola-curve om te buigen'

De Amerikaanse VN-ambassadeur Samantha Power is in het door ebola getroffen land Guinee aangekomen. Power wil meer inzicht krijgen in wat er precies misgaat bij de bestrijding van het dodelijke virus, en wat voor soort hulp er nodig is.

Een huis dat in quarantaine is geplaatst in Sierra Leone Beeld ap
Een huis dat in quarantaine is geplaatst in Sierra LeoneBeeld ap

Power brengt ook een bezoek aan Sierra Leone en Liberia, landen die ook in het centrum liggen van de West-Afrikaanse ebola-uitbraak.

'We zijn nog niet op juiste weg om de curve om te buigen', zei Power tegen persbureau Reuters. 'Ik zal wat ik weet en leer natuurlijk vertellen aan president Obama. Hij heeft de wereldleiders onder de snelknop voor dit onderwerp.'

'Hopelijk kunnen we meer geld en spullen ophalen als we duidelijker kunnen zijn in wat we nodig hebben en in wat andere landen kunnen doen', zei Power.

Wereldwijd zijn bijna 5000 mensen aan ebola overleden, maakte Wereldgezondheidsorganisatie WHO zaterdag bekend. Ruim 10.000 mensen zijn besmet geraakt.

Sinds eind maart kampen Guinee, Sierra Leone, Liberia en andere West-Afrikaanse landen met een grote uitbraak van het ebolavirus.
Duizenden mensen zijn al besmet geraakt en ruim de helft van de patiënten overlijdt.

We brengen hier het verloop van de epidemie in kaart en rapporteren de meest recente informatie, verstrekt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Samantha Power Beeld ap
Samantha PowerBeeld ap
Meer over