Wegener koopt aandelenbelang in Manaus Media

Uitgeversconcern Wegener heeft een belang van 20 procent verworven in Manaus Media. Dit in Amsterdam gevestigde bedrijf is een onderdeel van de Manaus Groep, een beleggingsgroep die ook actief is in de detailhandel (bijvoorbeeld modebedrijf Witteveen en stomerij Palthe) en onroerend goed....

ANP

APELDOORN

Manaus Media is eigenaar van het radiostation EuroJazz. Ook heeft de onderneming minderheidsbelangen in de uitgeverijen Wereld op Wielen en Carros Magazines die autotijdschriften vervaardigen.

Verder maakt het Rotterdamse bedrijf Delta InVo deel uit van Manaus Media. In dit communicatiebureau heeft Wegener nog eens een extra belang van 25 procent genomen. Delta InVo is gespecialiseerd in zogeheten audiotex-diensten. Dit zijn automatische telefoondiensten, die via het draaien van een 06-nummer kunnen worden verkregen.

De totale omzet van de participaties van Manaus Media bedraagt 15 miljoen gulden. Sommige onderdelen zijn winstgevend, andere draaien echter met verlies. 'Het is de bedoeling om deelnemingen binnen twee jaar via een herstructurering met winst te laten draaien. Daar zijn we altijd in geslaagd', aldus een woordvoerder. In totaal werken er dertig mensen bij Manaus Media.

Behalve Wegener hebben onder meer Innovatief Starters Fonds en Mees Pierson Invsteringsmaatschappij belangen in Manaus Media. Wegener ziet in de deelneming een versterking van zijn positie op de multimedia-markt.

Meer over