Weer

Op dit moment beleven we de zoveelste zomerdip. Een opleving laat voorlopig nog op zich wachten. Pas na het weekeinde zijn er tekenen dat depressies (even) moeten uitwijken waardoor de zon wat vaker tevoorschijn komt en het kwik in de thermometerbuis kan reageren.

In Frankrijk en de Alpenlanden was het de afgelopen weken wisselvallig met flinke buien. De komende dagen is het er echter zonnig en droog.

Bij ons zijn de depressies nog wel heer en meester. Vandaag begint de dag met nog wat zonneschijn, maar in de loop van de dag krijgt de zon het moeilijk en valt er ook af en toe een bui. Het is met 16 tot 18 graden aan de frisse kant. Misschien wordt het in het zuiden nog net 19 graden.

Morgen en vrijdag boeken we elke dag een graadje winst. Beide dagen verlopen bewolkt en zo nu en dan valt er regen. Dit weekend liggen er ook regenstoringen bij ons land.

Vanaf maandag kan een hogedrukgebied wat rust brengen. Met meer zon gaat de temperatuur ook omhoog, maar gezien het karakter van deze zomer zal het ook nu wel weer om een korte opleving gaan.

undefined

Meer over