Het Weer17 april 2019

Weerbericht voor woensdag 17 april: een tijdelijk dipje

Het weerbeeld van woensdag laat in vergelijking met gisteren een dipje zien. Maar na de koude lucht en de winterse buien van het afgelopen weekeinde zal het weer voor velen nog best aangenaam zijn.

Een geheel verregende dag ligt niet in her verschiet, maar gedurende de dag zullen er verspreid buien vallen.  Beeld ANP
Een geheel verregende dag ligt niet in her verschiet, maar gedurende de dag zullen er verspreid buien vallen.Beeld ANP

De zon schijnt het meest in de noordelijke provincies. Daar blijft het droog en bij een matige oostenwind wordt het 18 graden. In de rest van het land zijn er meer wolken, al zal de zon ook van tijd tot tijd schijnen. De lucht is onstabiel en dus kunnen er in de loop van de dag buien ontstaan. De meest pittige buien kunnen samengaan met onweer. Een geheel verregende dag ligt echter niet in het verschiet, het gaat om verspreide buien. Later op de dag wordt het in het zuiden weer grotendeels droog.

Donderdag heeft de vochtige lucht ons land verlaten. De wolken verdwijnen en de zon schijnt volop. De wind blijft oostelijk, kracht 4 of 5. De aangevoerde lucht wordt warmer; ‘s middags is het 18 tot 21 graden. Vrijdag zet de stijging van de temperatuur door. In het zuiden en oosten komen de maxima uit op circa 23 graden. Opnieuw is het stralend zonnig. Zaterdag worden de hoogste temperaturen verwacht. In het zuiden en oosten kan het dan plaatselijk 25 graden worden. Mocht dat lukken, dan kunnen we spreken van de eerste zomerse dag.

Meer over