WeerberichtVrijdag 22 november

Weerbericht voor vrijdag 22 november: minder koud en redelijk droog

Diana Woei
null Beeld Joost van den Broek
Beeld Joost van den Broek

De luchtdruk daalt, maar tot en met het weekend verandert het weer in ons land niet veel. Het lagedrukgebied dat de luchtdrukdaling veroorzaakt ligt vrijdagmiddag boven de Golf van Biskaje en verplaatst zich vrij langzaam naar het Middellandse Zeegebied. In Spanje en het zuiden van Frankrijk is het daardoor vrijdag en in het weekend vrij wisselvallig met stevige buien en plaatselijk veel wind. Bij ons voert een zuidelijke wind veel wolkenvelden aan.

Vrijdag- en zaterdagochtend is de bewolking in sommige regio’s in ons land dik genoeg voor een spatje regen of motregen. Verder blijft het tot maandag veelal droog en is overdag nu en dan de zon tussen de wolkenpartijen door te zien. Daarbij stijgt het kwik vooral in het zuiden van het land in het weekend naar 10 of 11 graden. Met 7 tot 10 graden is het vrijdagmiddag al overal in het land minder koud dan de afgelopen dagen. De vorst in de nacht behoort de komende periode tot de verleden tijd: in de nacht en vroege ochtend ligt de temperatuur tussen de 3 en 6 graden.

Na het weekend wordt het in het hele land in de middag rond een graad 10 en is het vrij mild voor eind november. Wel weten storingen ons land dan te vinden, vooral maandagochtend regent het nu en dan. Ook waait het soms stevig.

Meer over