WeerVrijdag 17 april

Weerbericht voor vrijdag 17 april: zonnig met wat wolken

Stadsgezicht van Leiden. Beeld ANP
Stadsgezicht van Leiden.Beeld ANP

Veel mensen zullen genieten van het droge en zonnige weer, maar hooikoortspatiënten zullen daar anders over denken. Door het warme weer staan berken nu in bloei en komen er grote hoeveelheden pollen in de lucht.

Na een frisse nacht, met in het oosten minima dicht bij het vriespunt, begint de vrijdag vrij zonnig. Gedurende de dag komen steeds meer dikkere wolkenvelden vanuit het zuiden het land in. Met een matige tot aan de noordkust soms vrij krachtige noordoostenwind wordt het 14 graden op de Wadden tot lokaal 23 graden in het zuiden van het land. In het weekend zien we een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië, terwijl een depressie vanuit Zuid-Europa naar het noorden koerst.

Zaterdag is het vooral ten zuiden van de grote rivieren vaker bewolkt met verspreid kans op enkele buien. In het midden en zeker het noorden van het land blijft het droog met in het noorden de meeste zonneschijn. Zondag schijnt de zon weer uitbundig en blijft het droog. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. Het wordt ’s middags in het noorden niet veel warmer dan 14 tot 17 graden, terwijl het in het zuiden 20 of 21 graden wordt. Na het weekend houdt het droge en zonnige weer aan en staat er een stevige oostenwind.

Meer over