WeerVrijdag 10 januari

Weerbericht voor vrijdag 10 januari: opklaringen en een frisse nacht

Vrijdag begint vrijwel overal in het land zwaarbewolkt. Een lagedrukgebied trekt weg en een hogedrukgebied bepaalt vanaf de middag ons weer. Dat betekent dat het in de ochtend verspreid van tijd tot tijd regent. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droog, en ook zien we op steeds meer plaatsen de zon steeds vaker doorbreken. De temperatuur komt met 8 graden wel een stuk minder hoog uit dan in de afgelopen dagen. De wind draait naar het westen en is meestal matig van kracht, aan zee vrij krachtig. 

In de avond en nacht naar zaterdag is er weinig wind. In brede opklaringen kan het landinwaarts afkoelen tot iets boven het vriespunt, lokaal kan ook een mistbank ontstaan. Deze frisse nacht is een voorbode voor een vrij stabiele zaterdag. Het blijft dan namelijk vrijwel overal droog. Daarbij wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en met 6 of 7 graden blijft het aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. 

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag neemt de bewolking weer toe. Op steeds meer plaatsen valt uiteindelijk regen. Ook zondag overdag hebben we met bewolking en regen te maken, al neemt in de loop van de dag de intensiteit wel af. 

Maandag valt slechts een enkele bui. Het blijft zacht.

Meer over