WeerberichtDonderdag 16 januari

Weerbericht voor donderdag 16 januari: zonnige perioden

Beeld ANP

De onstuimigheid is voorlopig weer uit het weerbeeld verdwenen en donderdag wordt een rustige dag met zonnige perioden en een matige wind uit het zuiden. De temperatuur loopt in de middag op naar zo’n 8 graden in het noorden en 11 graden in Limburg. In de loop van de avond wordt de bewolking dikker vanuit het westen, maar het blijft droog. Door de wolken koelt het niet veel verder af dan een graad of 7. 

Vrijdag trekt er een zwakke storing van west naar oost over het land. In de loop van de ochtend valt er wat regen, ’s middags blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur ligt dan rond 10 graden. In de avond en nacht klaart het geleidelijk op en koelt het af naar 2 tot 4 graden. Op een enkele plaats in het binnenland kan het  iets kouder worden. 

Zaterdag zien we een afwisseling van zon en wolkenvelden. Lokaal valt een regenbui. De wind is matig uit richtingen tussen zuid en west. Zaterdag is het zo’n 7 graden, zondag wordt het 8 of 9 graden. Het blijft dan overal droog. In de nachten wordt het iets kouder en kan het landinwaarts een graadje vriezen. Echte kou is echter in geen velden of wegen te bekennen. Ook volgende week niet als de zuidwestelijke stroming blijft domineren. Het is het beeld dat we al heel de winter op de weerkaarten zien.

Meer over