WeerDonderdag 11 juni

Weerbericht voor donderdag 11 juni: geleidelijk warmer

null Beeld

Een lagedrukgebied, dat boven de Golf van Biskaje ligt, zorgt de komende dagen voor aanvoer van warme en vochtige lucht naar Nederland. Dat is goed nieuws voor de natuur, want die snakt naar regenwater.

Met een oostenwind wordt donderdag veel bewolking aangevoerd en vooral in het noorden valt regen. In het zuiden blijft het overwegend droog en daar breekt geleidelijk de zon vaker door. De temperatuur loopt op naar 18 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden.

Vrijdag wordt met flink wat zonneschijn een echte zomerdag. Het wordt 22 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 27 graden in het zuidoosten. Later in de middag en avond kan een enkele (onweers)bui tot ontwikkeling komen.

Zaterdag schijnt geregeld de zon en loopt de temperatuur verder op. In de middag wordt het van west naar oost 25 tot 29 graden. In combinatie met de vochtige lucht gaat het ’s middags broeierig warm aanvoelen. In de loop van de dag kunnen een aantal stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Met maximaal 24 graden wordt het zondag koeler. De zon schijnt geregeld, maar in de middag en avond kan verspreid een regen of onweersbui ontstaan. De dagen daarna blijft het warm.

Meer over