Weerbericht31 maart 2020

Weerbericht voor dinsdag 31 maart: flink wat zon

Een zonnige middag op Zandvoort.  Beeld BSR Agency
Een zonnige middag op Zandvoort.Beeld BSR Agency

In de nacht en vroege ochtend lijkt het eerder winter dan lente. Deze maand hebben we al drie dagen met matige vorst gehad, oftewel een minimumtemperatuur ergens in het land lager dan -5 graden.

Dinsdag begint op veel plaatsen ­wederom koud met temperaturen beneden het vriespunt. Zodra de zon boven de horizon staat, volgt een prachtige lentedag met veel zon en een enkele stapelwolk. Het wordt 10 graden en doordat de noordoostenwind zwak of hooguit matig is, zal het aangenaam aanvoelen.

Na een frisse nacht met vooral in het oosten lichte vorst zijn er op woensdag wolkenvelden, die soms dik genoeg worden voor een enkele bui. Tussen de wolkenvelden door is er ook ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt in de middag naar 8 of 9 graden bij een zwakke of matige noordwestenwind.

Op donderdag verwachten we naast wolken ook flink wat ruimte voor de zon. In de middag wijzen veel thermometers 9 graden aan bij een zwakke of matige westenwind.

Vrijdag wisselen zon en wolken elkaar af en neemt de kans op een bui weer toe. De temperatuur loopt op naar rond 10 graden. In het weekend verwachten we een omslag naar warmer weer, doordat de wind naar het zuiden draait. Vanaf zondag is het 14 tot mogelijk 20 graden.

Meer over