WeerWoensdag 14 oktober

Weerbericht van woensdag: grotendeels droog

Woensdag begint vooral in het zuiden van het land aan de frisse kant, ook kan op de koudste plaatsen mist voorkomen. ’s Ochtends schijnt op veel plaatsen van tijd tot tijd de zon, maar in de loop van de dag neemt vanuit het noordoosten de bewolking toe. Op de Wadden is in de middag kans op een bui, in de avonduren kan het juist langs de oostgrens af en toe spetteren. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het noordoosten, waardoor het vrij koud wordt met maxima rond 12 graden.

Donderdag begint met name in het zuidoosten bewolkt, zeker in Limburg kan af en toe regen of mot­regen vallen. In de loop van de dag breekt vanuit het noordoosten de zon steeds vaker door, maar door de aanhoudende noordoostenwind wordt het niet warmer dan 11 of 12 graden.

Vrijdag en in het weekend bepaalt een hogedrukgebied het weer. ­Storingen blijven op afstand, waardoor de neerslag tot een lokale bui beperkt blijft. De noordoostenwind neemt in kracht af, waardoor de temperatuur kan oplopen. De rustige nachten worden kouder, misschien gaat het op neushoogte komend weekend licht vriezen.

Na het weekend verandert de windrichting, waardoor de temperatuur een paar graden kan oplopen.

Meer over