WeerberichtMaandag 16 september

Weerbericht maandag 16 september: even fris, dan weer warm

null Beeld

Maandag heeft bewolking de overhand, doordat een storing langzaam van noordwest naar zuidoost over Nederland trekt. In de ochtend valt vooral in het midden en noorden van het land van tijd tot tijd regen of motregen. In de middag schuift de neerslag naar het zuiden en neemt daarbij geleidelijk in betekenis af. Het wordt slechts 16 of 17 graden op de meeste plaatsen, maar in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg kan het nog 19 of 20 graden worden. Er waait een zwakke of matige wind, kracht 2 tot 4, die geleidelijk draait van het zuidwesten naar het noorden.

De komende week voert een noordelijke wind frisse lucht wordt aan. De middagtemperatuur ligt rond 16 graden. Van tijd tot tijd schijnt de zon, maar in het noorden en oosten is grotere kans op wolkenvelden en een enkele bui. Vanaf donderdag krijgt de zon meer ruimte en het blijft overwegend droog.

Vrijdag gaat ook de middagtemperatuur weer omhoog. In het laatste weekeinde van de zomer draait de wind naar zuidelijke richting en stroomt er warme lucht naar Nederland. Het is behoorlijk zonnig en de kans is groot dat het landinwaarts ruim 20 graden wordt. In het zuidoosten en oosten komt de temperatuur mogelijk zelfs in de buurt van 25 graden.

Meer over