WeerberichtDonderdag 26 maart

Weerbericht donderdag 26 maart: nu nog zonnig lenteweer

Het Vondelpark in Amsterdam. Beeld ANP
Het Vondelpark in Amsterdam.Beeld ANP

Het droge en zonnige weer van de afgelopen dagen raken we langzaam kwijt en gaat plaats maken voor een enigszins guur weertype.

Voor het zover is, kunnen we op donderdag genieten van volop zon. Slechts af en toe trekken dunne sluierwolken over. De maxima komen uit tussen 10 graden op de Wadden tot 12 graden in het zuiden van het land. In de nacht naar vrijdag kan het vooral in het oosten afkoelen tot rond het vriespunt.

Na een frisse nacht verloopt de vrijdag tamelijk zonnig. Wel ontstaan er in de middag een paar stapelwolken, maar met een temperatuur van 11 tot 15 graden voelt het lenteachtig aan.

In het weekend gaat het weer langzaam veranderen. Zaterdag wisselen wolken en zon elkaar af en blijft het droog, maar zondag neemt de kans op een bui toe. De temperatuur doet een flinke stap terug, op zaterdag wordt het nog plaatselijk 12 graden, maar op zondag wordt het amper 8 graden. De wind draait naar noordelijke richting en is matig tot vrij krachtig langs de kust.

Een noordenwind voert op maandag nog koudere lucht aan, waardoor er verspreid over het land maartse buien gaan vallen. Met maxima van 5 of 6 graden zal het buiten guur aanvoelen.

Meer over