Het weer11 juli

Weerbericht donderdag 11 juli: eerst nog buien, in het weekend droger

Donderdag begint op veel plaatsen bewolkt. In de loop van de dag scheurt het wolkendek nu en dan open, maar verspreid komen wel enkele buien tot ontwikkeling. Vooral in het binnenland kunnen buien gepaard gaan met onweer. In de regio’s met de minste buien kan het kwik oplopen naar 25 graden. In de kustprovincies en in buienrijke gebieden wordt het maximaal 20 tot 22 graden. De wind is westelijk en meestal matig van kracht, 3 of 4 Bft. In de avond en nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt. De buienkans blijft, maar de buien zijn minder talrijk dan overdag.

Vrijdag overdag leeft de buiigheid vooral in het binnenland weer op, opnieuw met kans op onweer. In de westelijke kustprovincies blijft het mogelijk grotendeels droog met vaker ruimte voor de zon. De temperatuur ligt wel wat lager met 20 tot 22 graden.

In het weekend is het een stuk minder nat. Zaterdag kunnen er nog wel enkele buien vallen, maar veel stelt het niet voor. Later op de dag en in de avond is het droog met brede opklaringen. Zondag blijft het waarschijnlijk overal droog met vooral in het zuiden ruimte voor de zon. De temperatuur blijft steken op ongeveer 20 graden, in het noorden en op de Waddeneilanden is het koeler, met maxima rond een graad of 18.

Meer over