Weer Russische televisiester vermoord

De producent van een populaire Russische talkshow is donderdagavond door onbekenden in zijn appartement in Moskou vermoord. De daders hadden tevoren telefonisch gecontroleerd of Oleg Slabynko, van Moment van Waarheid, op dat moment thuis was....

REUTER; AFP

Reuter, AFP

MOSKOU

Het programma van Slabynko, waarin op onconventionele wijze politieke interviews worden afgenomen, geniet grote populariteit. Het Internationale Pers Instituut in Wenen, een overkoepelende organisatie waarbij mediagroepen uit 85 landen zijn aangesloten, heeft er bij de Russische president Jeltsin op aangedrongen snel een onderzoek in te stellen.

In Rusland zijn het afgelopen jaar meerdere journalisten vermoord. Zo werd in december Vadim Alferev, journalist voor de Sevodnjasjnjaja Gazeta in Krasnojarsk door onbekenden doodgeslagen.

Vorig jaar maart werd de populaire presentator Vladislav Listjev op de trappen voor zijn Moskouse appartement doodgeschoten, een gebeurtenis die een schok van ontzetting door de Russische samenleving zond. De moord werd nooit opgehelderd. Er gingen toen geruchten dat hij banden met de onderwereld onderhield.

Meer over