Weer NS-personeel mishandeld en bedreigd

De Nederlandse Spoorwegen hebben opnieuw te maken gehad met mishandeling en bedreiging. Op Utrecht Centraal kreeg een medewerker gisteren een vuistslag op zijn kaak van een 50-jarige passagier uit Den Dolder. In Beilen werd gisteravond een 28-jarige man uit Midden-Drenthe aangehouden toen hij een conducteur bedreigde. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Redactie
Ter illustratie: station Utrecht Centraal Beeld anp
Ter illustratie: station Utrecht CentraalBeeld anp

De man uit Den Dolder gedroeg zich in de trein al agressief naar medereizigers en de conducteur. Toen hij in Utrecht uitstapte en een medewerker van de NS de man om zijn identiteitsbewijs vroeg, begon hij te slaan. De man is daarna aangehouden.

In Beilen ging het om een man die geen vervoers- en identiteitsbewijs bij zich had in de trein. De conducteur wilde een bekeuring geven, maar de reiziger uit Midden-Drenthe probeerde hem daarna te slaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Voor de NS is de maat vol na de mishandeling van een NS-conductrice vorige week in een trein van Schiphol naar Hoofddorp. Het zoveelste geval van agressie zorgde voor onrust en leidde tot protestacties. Na een topoverleg werd woensdag door de overheid en de NS besloten tot extra maatregelen om de agressie op stations en in treinen tegen te gaan. Zo komt er op de twintig grootste stations een 'stationsagent', die indien nodig snel extra collega's kan oproepen.

Meer over recente agressie op en rond het spoor

De samenwerking tussen NS en politie is verslechterd, blijkt uit een deze week verschenen rapport.

Er komen extra maatregelen tegen agressie, zoals een speciale stationsagent op grote stations

Meer over