Weens koffiehuis gaat niet in een Nespressocupje

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

De Weense koffiehuiscultuur is wereldberoemd, Nespresso wil hier een koffieboontje meepikken. Beeld epa
De Weense koffiehuiscultuur is wereldberoemd, Nespresso wil hier een koffieboontje meepikken.Beeld epa

Omdat het snobistische deel van de V-redactie de automaatkoffie, ja, eh, NIET te drinken vindt, arriveert er ter redactie zo ongeveer maandelijks een doos vrolijk gekleurde capsules van Nespresso. De besteller van dienst was dit keer klaarblijkelijk al vroeg bevangen door het feestdagenvirus, gezien de lustig bestelde 'limited editions variations'. Smaak: Sachertorte.

Koffie met taartsmaak, of, in de woorden van Nespresso (dat een reeks van drie Weensgebakvariaties lanceert): 'Zoet gebak, warme appeltjes en kaneel... Een geur die je in een flits naar de gezellige eindejaarsfeesten met je familie rond de kerstboom tovert. Dit jaar nodigt Nespresso je uit om Kerst en oud en nieuw te vieren zoals ze dat traditioneel doen in de Weense koffiehuizen.'

Het resultaat van het samenspel van de evenwichtige, ronde tonen van Livanto (een gewone koffievariant) en de smaken van zachte chocolade en abrikoos?

Als we welwillend zijn: een warm en zoet drankje, dat nog het best tot zijn recht komt met veel warme melk en heel veel suiker. Maar met koffie heeft het weinig meer te maken en na twee kopjes werd de weeïg- en zoetigheid ons te veel. De speciale aanbiedingsfolder voor apfelstrudel en linzertorte is derhalve verscheurd.

Cijfer: 4

Sachertorte, de nieuwe 'limited edition variation' van Nespresso. Beeld
Sachertorte, de nieuwe 'limited edition variation' van Nespresso.Beeld
Meer over