Service

Weekend rustig, daarna fris

null Beeld

Het weekend verloopt rustig met vrij veel ruimte voor de zon, al waaien er soms ook velden met (dunne) sluier­bewolking over. De zon komt daar echter vaak nog wel goed doorheen. Er staat een matige wind uit westelijke richtingen, aan zee en in het Waddengebied af en toe vrij krachtig. Daarbij wordt het in de kustgebieden niet veel warmer dan 20 graden; landinwaarts loopt het kwik op naar 23 tot 25 graden. In de nacht naar zondag zijn er opklaringen en veel kouder dan 14 graden wordt het niet.

Ook zondag belooft nog een aardige dag te worden met geregeld zon. Later op de dag neemt in het noorden de bewolking toe en daar kan ’s avonds al een ­lokale bui vallen. Opnieuw wordt het 20 tot 25 graden van noordwest naar zuidoost.

Na het weekend komt een lagedrukgebied enige tijd boven de Noordzee te liggen. We krijgen te maken met buien en vooral in de noordelijke helft komt een stevige wind te staan. Tussendoor is er echter ook nog wel ruimte voor wat zon.

Vooral op dinsdag kan het ­bovendien enige tijd stevig waaien met langs de kust windkracht 6 uit het noordwesten. Bij buien kunnen dan ook wind­stoten voorkomen. In de loop van volgende week wordt het weer geleidelijk rustiger en ­droger.

Meer over